İtalya"da aylık yayımlanan AutoCaravan Dergisi, ocak ayı sayısında "Okuyucu Mektupları" köşesinde Türkiye"ye "Üç Denizin Ülkesi" başlığıyla 11 sayfa ayırdı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İtalya"nın yüksek tirajlı dergisi AutoCaravan, ocak ayı sayısında Türkiye"yi karavanla dolaşarak izlenimlerini paylaşan bir çiftin yazılarına geniş yer verdi.

Türkiye"nin birçok şehrini karavanlarıyla gezerek, seyahatleri sırasında yaşadıkları tecrübeleri ve gezinin detaylarıyla ilgili yorumlarını "Okuyucu Mektupları Köşesi"ne gönderen Massimo ve Antonella di Moselice çifti, Türkiye"nin tarihi, kültürü, doğası ve deniziyle kendilerini çok etkilediğini belirtti.

Dergide, "Üç Denizin Ülkesi" başlığı altında, toplam 11 sayfa olarak yer alan gezi notlarında, çift Türkiye"yi mutlaka görülmesi gereken bir yer olarak niteledi.

Karavanlarıyla Yunanistan"ın Alessandropoli şehrinden Türkiye"ye giriş yapan di Moselice çifti İstanbul, Safranbolu, Kastamonu, Hattutaş, Göreme, Konya, Manavgat, Kemer, Simena, Kaş, Kaunos, Datça, Priene, Efes, Afrodisyas, Pamukkale, Foça, Bergama ve Çanakkale"yi ziyaret ettikten sonra beğenilerini dergi aracılığıyla İtalyan halkıyla paylaştı.

Karavanlarında konaklayan çift, ülkemize karavanla seyahat edecek kişilere rehberlik edecek bilgileri aktarmayı da ihmal etmedi. Türk mutfağını öven ve Türk halkının güvenilir olmasının yanı sıra çok sosyal olduğuna dikkati çeken İtalyan çift, Türkiye"de hiçbir anlamda zorluk çekmediklerini ve turistlere herkesin elinden geldiğince yardım etmeye çalıştığını vurguladı.

Milliyet