İstanbul'da eylem hazırlığındaki canlı bomba ile DHKP-C'li 8 kişi gözaltına alındı. Bir gözaltı da Antalya'da oldu

Diyarbakır ve Antalya'da art arda düzenlenen hava destekli terör operasyonlarında 10 kişi yakalandı. İstanbul Halkalı'da lise öğrencisi Buse Sarıyağ ile 4 askerin şehit olduğu İl Jandarma Komutanlığı servis aracına yönelik saldırı ve Taksim'de çevik kuvvet polislerine yönelik intihar eylemlerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda olayda, bomba düzeneklerini hazırladığı ve eylemleri koordine ettiği öne sürülen H.A, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde yakalandı.

Diyarbakır Valiliği özellikle son dönemlerde Irak'ın kuzeyi ile bağlantılı olarak büyükşehirlerde yapılacak bombalı eylemlerin planlanması, bomba ile düzeneklerin hazırlanması ve sevk edilmesi talimatlarını verdiği belirtilen H.A.'nın, Yamaçlı Köyü'nde yakalandığını açıkladı. H.A'nın bölücü terör örgütünün kırsal alan ile metropoller arasındaki bombalama faaliyetlerini koordine ve sevk aşamasında finansal desteği, uyuşturucu madde üzerinden sağladığı belirtildi. H.A. tutuklanıp cezaevine konuldu.

H.A'nın koordine ettiği eylemler şöyle:

- İstanbul-Halkalı'da İl Jandarma Komutanlığı servis aracına yapılan eylem,

- Taksim'de çevik kuvvet polislerine yönelik yapılan intihar eylemi,

- Gaziantep'de polis otosuna saldırı,

- Alanya'da 'Zerdeşt' kod adlı Abuzer Doymaz tarafından yapılan bombalı eylem

- Abuzer Doymaz'ın İstanbul'da bombalı eylem hazırlığındayken yakalanması

- Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde 'Dr. Orhan' kod adlı Hüseyin Barsak'ın araca yerleştirilmiş el yapımı uzaktan komutalı patlayıcı madde ile yakalanması,

- Diyarbakır'ın Silvan İlçesi yolunda kamyon kasasında uyuşturucu madde ile birlikte Antalya'ya sevk edilen el yapımı patlayıcı maddenin yakalanması,

- Malatya, Battalgazi Tren İstasyonun'da 7 kilo 750 gram el yapımı patlayıcı maddenin yakalanması.

CANLI BOMBA PATLAYAMADI

İstanbul'da düzenlenen operasyonda ise PKK terör örgütünün İstanbul Yurtsever Demokratik Gençlik (YDG) sorumlusu 'Bawer' kod adlı E.B. elindeki bomba ve düzeneklerle birlikte yakalandı. Tutuklanan teröristin sansasyonel eylem hazırlığında olduğu belirtildi. PKK'nın yurtdışındaki kamplarında eğitim gördükten sonra Hakkari üzerinden İstanbul'a gelen E.B. jandarma tarafından takibe alındı. Patlayıcılar ile eylem yapacağı yönünde bilgiler alınan E.B, Sancaktepe Ankara Caddesi üzerinde minibüse binince, iki sivil jandarma da aynı minibüse bindi. Sultanbeyli istikametine giden EB. minibüsten iner inmez üzerine atlayan jandarma görevlilerince etkisiz hale getirildi. Sansasyonel eylem hazırlığında olan E.B.'nin üzerinden düzenekle patlamaya hazır hale getirilmiş plastik patlayıcılar çıktı. Adliyeye sevk edilen E. B. terör örgütü üyesi olmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HELİKOPTERLE HAVADAN DESTEK

Öte yandan İstanbul'da helikopter destekli yapılan operasyonda da DHKP-C terör örgütü üyesi oldukları öne sürülen 7 kişi yakalandı. DHKP-C terör örgütü bağlantılı olduğu ve örgüt propagandası yaptıkları iddia edilen bir dergiye yönelik Şişli Abide-i Hürriyet Caddesi üzerindeki bir apartmana düzenlenen helikopter destekli operasyonda, çok sayıda dergi, kitap ve bilgisayar kasasına el konuldu. Gözaltına alınan kişiler ve ele geçirilen malzemeler, emniyete götürüldü. Bu arada Antalya Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de M.A.U.'yu (44) gözaltına aldı. Zanlının DHKP-C terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı ve örgütsel faaliyetlere katıldığı iddia edildi.