Haftaya cuma vizyona girmesi beklenen 'Vali' filmi, çekim ekibini zorladı. 1.300 oyunculu film için üç araba parçalandı..

Yönetmenliğini Çağatay Tosun'un üstlendiği, senaryosunu Çağatay Tosun ve Batur Emin Akyel'in yazdığı 'Vali' filminin vizyona girmesine sayılı günler kaldı. Film, haftaya cuma günü sinemaseverlerle buluşacak. MTA mühendisi Ömer Uçar'ın, bir bölgedeki zengin uranyum madeni yatağıyla ilgili elde ettiği bilgi üzerine başlayan şüpheli ölümlerin öyküsünü anlatan 'Vali'de Erdal Beşikçioğlu, idealist vali Faruk Yazıcı'yı canlandıracak. İşte vizyon öncesi 'Vali' filminin çekim bilgileri:

30 ayrı mekan
* Sekiz haftada tamamlanan filmin çekimleri; Denizli, İstanbul, Ankara, Uşak ve Nazilli olmak üzere beş farklı şehirde 30 ayrı mekanda gerçekleştirildi.
* Nazilli'de bulunan Sümerbank'ın eski fabrikası film için restore edilerek kullanıldı. Mekanın tadilatı için üç ton boya harcandı.
* Uşak garında çekilen sahne için yedi vagonlu tren kullanıldı.
* MTA arazisi olarak kullanılan 15 dönümlük çorak arazide bir aylık süren hafriyat çalışması sonucunda, 15 metrelik iki dev kuyu ve beşer metrelik sekiz adet küçük kuyu açıldı.

26 beste yapıldı
* Filmdeki aksiyon sahneleri beş kamerayla çekildi. Aksiyon sahneleri için üç adet özel modifiye edilmiş araba tamamen parçalandı.
* 20 adet arabanın kullanıldığı sette, nadir bulunan bir adet Chevrolet 1952 de yer aldı. Bir adet kotra ve bir adet helikopter de kullanıldı.
* 1300 oyuncuyla tamamlanan 'Vali' filminin kostümlerini bir kısmı bizzat yönetmen Çağatay Tosun tarafından tasarlandı.
* Filmin soundtrack'i için üç müzisyen 26 parça besteledi. Filmin ses efektlerinin tamamı İngiltere'de yapıldı.

GAZETEPORT