Kafes Eylem Planı'nda isimleri 'yönetici' olarak geçen, emekli Koramiral Ali Feyyaz Öğütçü, Koramiral Kadir Sağdıç ile Tuğamiral Mehmet Fatih Ilğar'ı, Ergenekon savcıları ifadeye çağırdı. Üç denizci paşa, bu hafta içinde sorgulanacak.

ŞÜPHELİ 'PAŞA'LAR

Kafes Eylem Planı soruşturmasında, sıra yasadışı cunta yapılanmasının tepe yönetiminin sorgulanmasına geldi. Ergenekon savcıları, gayrimüslimlere ve bir müzeye yönelik saldırı hedefleyen "Kafes" kod adlı eylem planlarında adı geçen ve yasadışı yapılanmanın yöneticisi oldukları öne sürülen Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç ile İzmir Foça Çıkarma Filosu Komutanlığı'nda görevli Tuğamiral Mehmet Ilğar ve emekli Koramiral Ali Feyyaz Öğütçü'yü ifadeye çağırdı. Bu hafta içinde adliyeye çıkarılmaları beklenen denizci generaller, Kafes Eylem Planı kapsamında sorgulanacaklar. Üç amiralin savcılar tarafından 'şüpheli sıfatıyla sorgulanacağı öğrenildi.

SEÇİM DE SORULACAK

Ergenekon savcıları tarafından Kafes Eylem Planı'na ilişkin olarak yürütülen soruşturma derinleştirilirken, kaos planında 2012 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ile AK Parti'yi bitirmeye yönelik planların da yer aldığı ortaya çıktı.

Ergenekon savcıları tarafından sorgulanacak amirallere, eylem planının kamuoyu tarafından bilinen bölümü ile halen savcıların elinde olan 2012 yılı Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ve AK Parti'yi bitirmeye yönelik eylemlere ilişkin soruların yöneltilmesi bekleniyor.

ÖĞÜTÇÜ EN TEPEDE

"Kafes" planında yer alan iddialara göre, büyük bölümü Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan subaylardan 'hücreler' yapılandırıldı. Hücrelerin en başında 'danışma kurulu' bulunuyordu. Danışma kurulu, iki koramiral ve bir tuğamiralden oluşuyordu. Danışma kurulunun başkanının bu yılki YAŞ kararıyla emekliye sevk edilen eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Ali Feyyaz Öğütçü olduğu iddia edildi. Şemaya göre, son YAŞ kararıyla Güney Deniz Saha Komutanlığı'na atanan Koramiral Kadir Sağdıç, başkan yardımcısı, Tuğamiral Mehmet Fatih Ilğar ise bu kurulun üyesi olarak görev yapıyordu.

10 SUBAY TUTUKLANDI

Şimdiye kadar 10 subayın tutuklandığı 'Kafes Eylem Planı'yla ilgili olarak toplam 29 muvazzaf subayın ifadesine başvuruldu. Kafes Eylem Planı'nda ağırlığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli olmak üzere 41 kişinin isminin yer aldığı belirtilmişti.

Türkiye'yi karıştıracak kaos planı

Poyrazköy cephaneliği soruşturması kapsamında tutuklanan Emekli Binbaşı Levent Bektaş'ın ofisinde ele geçirilen CD'nin şifrelerinin kırılınca Türkiye'yi kaos ortamına sürükleyecek Kafes Eylem Planı ortaya çıktı. AK Parti'nin 'düşman unsur' olarak nitelendirildiği planda, özellikle gayimüslimleri hedef alan bir dizi suikast eylemi de yer alıyordu./yeni şafak