Gazeteci Burcu Ayaz’ın taciz edildiğini sosyal paylaşım sitesi Twitter’a yazmasının ardından İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın talimatıyla zanlı gözaltına alındı.
 
Ayaz’dan sonra eski DJ Seren Aykanat da Twitter’da maruz kaldığı tacizi anlattı.
 
Habertürk’ün haberine göre; 31 yaşındaki Seren Aykanat yaşadıklarını şöyle anlattı:
 
“Mart ayında Bodrum’daki halamın yanına tatile gitmiştim. Bilmediğim bir numara ısrarla birkaç kez aradı, numarayı tanımadığımiçin açmadım. Birçok defa arayınca ‘Kimsiniz?’ diyemesaj attım. ‘Canımbenim, açarmısın?’ diyerek mesajla yanıt verdi. Tekrar ‘Kimsiniz?’ diye yazdım, ‘Emre’ diye yanıtladı. ‘Emre diye birini tanımıyorum’ diye yazdım. 30-40 kez ısrarcı bir şekilde aranınca en sonunda telefona yanıt verdim. Benimle cinsel içerikli konuşmalara başladı. Telefonu kapattım. Sapık, bu kez bilmediğim numaralardan aramaya başladı. Hatta arkadaşları arayıp, ‘Biz Emre’nin arkadaşlarıyız’ diyerek onlar da tacizi sürdürdüler. 8-10 mesajını kaydettim, 4 mesajının da ses kaydına aldım. Polise gittim. Sonra tatilimi yarıda kesip Ankara’da savcılığa başvurdum.
 
Savcılık ‘Operatörlere yazı yazıldı’ diyor. Hatta ilk başta savcı, ‘Sen buna bir ümit vermiş olabilir misin?’ diye sordu. Bu insanın hiçbir korkusu yok, aramaya devam ediyor. Sadece kontörü bittiğinde aramaya bir süre ara veriyor, ‘Özür dilerim kontörüm bitti’ diye mesaj atıyor. Aramaya devam ederse, savcılıktan koruma talebinde bulunacağım. Evden dışarı çıkmaya, arkadaşlarımla buluşmaya korkuyorum. Evli olabilirdim, namus cinayeti diye eşim beni öldürebilirdi. Kalp hastası babam kalp krizi geçirip ölebilir. Bir sapıkla karşı karşıyayım.”