The Sun gazetesinin haberine göre Leigh Van Bryan ve Emily Bunting’in Twitter’da “Amerika’yı yerle bir edeceğiz”, “Marilyn Monroe’yu mezarından çıkaracağız” diye espriler yaptı.
Ancak bu mesajlar ABD özel ajanlarını dikkatini çekti ve ikili izlemeye alındı.
Çift üç hafta tatil için gittikleri Los Angeles’e vardığında silahlı güvenlik görevlileri tarafından yakalandılar ve beş saat süren sorgulamadan sonra “suç işlemelerinden şüphelenildiği” gerekçesiyle geceyi geçirmek üzere bir hücreye atıldılar.
26 yaşındaki Van Bryan, Meksikalı uyuşturucu tacirleriyle aynı hücreyi paylaşmak zorunda bırakıldığını söyledi.
Van Bryan, “Yerle bir edeceğiz” ifadesinin bir argo deyim olduğunu, parti yapıp eğlenecekleri anlamına geldiğini anlatmasına karşın, ikili ertesi gün bir uçağa bindirilerek İngiltere’ye geri gönderildi.

“Marilyn Monroe’yu mezarından çıkaracağız”
İkilinin yine Twitter’daki yaptıkları “Marilyn Monroe’yu mezarından çıkaracağız” şeklindeki şakayı da ciddiye alan Amerikalılar, bagajlarında kürek aradılar, hatta Bunting’in gözcülük yaparken, Van Bryan’ın Hollywood yıldızının mezarını kazacağında şüphelendiklerini söylediler.
Van Bryan, The Sun gazetesine, “Şimdi komik gibi geliyor ama o zaman gerçekten korkutucuydu. Güvenlik güçleri bana terörist muamelesi yapıyorlardı” dedi.

cnnturk.com