Kanada’nın Alberta şehrinin bir banliyösünde üç çocuğu ve eşiyle yaşayan 34 yaşındaki Kelly Oxford, üç yıl öncesine kadar ev kadınlığının tekdüze hayatına gömülmüşken şimdi ABD’nin en ünlü komedyenleri için dizi senaryosu yazıyor. Bitmek bilmeyen ev işleri ve çocuk büyütmenin zorlukları hakkında 2002 yılında internette bir blog açan Oxford, 2009’da mizah dolu tarzını Twitter’ın 140 karakterle sınırlanmış formatına taşıdı. Mütevazi bir takipçi sayısıyla ‘tweet atma’ serüvenine başlayan Oxford’u Juno filminin Oscar ödüllü senaristi Diablo Cody takip etmeye başladı. Arkasından ünlü şarkıcı John Mayer, sinema eleştirmeni Roger Ebert geldi.

Kendince eğlenmek için attığı tweetlerle 300 binden fazla insana ulaşmaya başlayan Oxford’u sonunda Hollywood ve yayıncılık dünyası da fark etti. NBC televizyonu Oxford’u gelecek sezona bir dizi yazması için işe aldı, ünlü yayınevi Harpers Collins denemelerinden oluşan “Bir yalancıysan her şey mükemmel” adlı kitabını yıl sonunda yayımlayacak. Genç anne, nisan ayında da ilk film senaryosu için yapımcı şirket Warner Bros’la altı haneli bir anlaşma imzaladı. Çocukluk hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayan Oxford ailesiyle Hollywood’a taşınmaya hazırlanıyor.

Bu tweetlerle ünlü oldu

- Evim bu kadar dağınık olduğunda mucizevi çözümüm kundaklama.
- Bir bebeğin üzerinden şarap lekesi nasıl çıkarılır?
- Çocuk sahibi olmanın en kötü yanı kendinle ilgili kötü olan her şeyi daha da büyük göstermeleri. Bir de erken kalkıyorlar.
- Kızım spor okulunda. Yüzde 1 ihtimalle sporcu olacak. Yüzde 100 ihtimalle sarhoşken parende atan sarhoş kız olacak