17 Binden fazla eserin katıldığı yarışmada televizyon bağımlılığını en iyi anlatan öğrenci Aydın’ın gururu oldu.
Gonca Dergisinin idarecilerinin ve jüri üyelerinin yapmış olduğu değerlendirme sonucunda resim dalında şampiyonluk Muzaffer Ancın İlköğretim Okulu öğrencisi Reyhan Sude Okulu’nun oldu. İstanbul’da Üsküdar Altunizade Kültür Merkezinde düzenlenen ödül töreninde dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.
Günümüzün en büyük sorunlarından biri haline gelen televizyon bilgisayar bağımlılığını resmi ile en iyi anlatan Aydın Muzaffer Ancın İlköğretim Okulu 2. Sınıf öğrencisi Reyhan Sude “Bu resimde Televizyona çok fazla bağımlı olan çocukların olumlu davranışlardan ve alışkanlıklardan uzaklaştıklarını anlatmaya çalıştım. Ayrıca çocukların spor yapmaya, müzik dinlemeye, ders çalışmaya, kitap okumaya, halk oyunları oynamaya ve arkadaşları ile birlikte eğlenceli vakit geçirmeye zaman ayıramadıklarını ifade etmeye çalıştım. Bu çalışmayı yaparken bana destek olan okuluma ve resim öğretmenime çok teşekkür ediyorum” dedi.
Bu başarısından dolayı Gonca Dergisi, Muzaffer Ancın İlköğretim Okuluna resim dalından Türkiye şampiyonluğu plaketi, Reyhan Sude Okulu’ya ise Türkiye Şampiyonu plaketi ve para ödülü takdim etti.