İZMİR'de, internetteki gay siteleri ve sohbet odalarında tanışılarak samimi olunan çoğunluğu öğrenci erkek çocukların, cinsel ilişkiye zorlandıkları iddiasıyla gerçekleştirilen `Sanal Tuzak' adlı operasyonda şok edici gelişmeler ortaya çıktı. Organizasyonun elebaşılığını yapan, aynı suçtan yakalanıp tutuklandıktan sonra serbest bırakılan 41 yaşındaki Cevdet Gemici'nin, günde yaklaşık 5 kilometre yürüyerek, amacı doğrultusunda kullanabileceği çocuk aradığı, tuzağa düşürdüğü erkek çocuklardan ikisinin de fiziksel ve zihinsel engelli olduğu ortaya çıktı. Tutuklanan Gemici'nin, cep telefonunda ele geçirilen, engelli çocukların cinsel istismarının yer aldığı fotoğraf ve görüntüler de mahkemeye delil olarak sunuldu.

İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerinin, yaklaşık 6 aydır sürdürdüğü teknik takip ve istihbari çalışma doğrultusunda 2006 yılında, `yaşı küçük çocukları istismar etmek' suçundan yakalanıp tutuklanan `Cem' takma adlı işsiz Cevdet Gemici'nin, 14 ay hapis yattıktan sonra tahliye edildiği, tutuksuz yargılanmasının sürdüğü, yine aynı suçu işlemeye devam ettiği belirlendi. Araştırma sonucu, Gemici'nin, yine aynı suçtan sabıkalı 30 yaşındaki İbrahim Alptuğ Sayı birlikte İzmir, Balıkesir, Aydın, Kırklareli, Konya, Manisa, Batman, Kastamonu, Mardin ve Tekirdağ'da yaşayan, çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu erkek çocuklarla internetteki gay siteleri ve sohbet odalarında tanışıp samimi olduktan sonra cinsel ilişkiye zorladığı belirlendi.



İki zanlının, e-postalar ve telefon görüşmeleri sonrası, yaşları 16 ile 18 arasında değişen erkek çocukları, 18- 25 yaş arasındaki erkeklere pazarladıkları, bu yönde zorladıkları belirlendi. Müşterilerini, yine internetten yaptığı görüşmeler sonrası bulan zanlıların, kendilerini arayanlara, çocukların telefonlarını verdikleri, buluşmalarını sağladıkları, bunun karşılığında para ve telefon kontorü aldıkları tespit edilince, `Sanal Tuzak' adı verilen operasyon için düğmeye basıldı.

ADRESLERE EŞ ZAMANLI BASKIN
Çok sayıda polisin katılımıyla İzmir'deki önceden belirlenen adreslere yapılan eş zamanlı baskınlarla Cevdet Gemici, İbrahim Alptuğ Sayı,Murat Celayir (40), Zeki Ülçay (48) ve Savaş Çelebi (28) yakalandı. Genişletilerek sürdürülen operasyon kapsamında, Konya'da 2, Manisa'da 1, Kırklareli'nde 1, Kastamonu'nda 1, Tekirdağ'da 1 zanlı yakalandı. Zanlıların, çoğunluğu aile birliği bozulmuş olan çocukları çeşitli bahanelerle kandırdığı, kendileri ve başkalarıyla cinsel ilişkiye girmeye zorladıkları ve yönlendirdikleri belirtildi. Bu yollarla İzmir'de, yaşları 16 ile 18 arasında değişen 6, 19 ile 25 arasında değişen 10, Konya ve Manisa'da 1'er erkeğe cinsel istismarda bulundukları ortaya çıkarıldı. Adliyeye sevkedilen 5 zanlıdan İbrahim Alptuğ Sayı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, diğer dördü nöbetçi mahkemece tutuklandı.


SOKAKLARDA DA ÇOCUK ARIYORMUŞ
Birçok ili kapsayan ve ailelerin paniğe kapılmasına neden olan operasyonun ardından ortaya çıkan gerçekler duyanları şoke etti. Organizasyonun elebaşı, bekar Cevdet Gemici'nin'nin, günde yaklaşık 5 kilometre yürüyerek, girmedik sokak, cadde bırakmadan emellerine alet edeceği çocuk aradığı ortaya çıktı. Gemici'nin, organizasyonun deşifre edilmesinin ardından sürekli ekipler tarafından takip edildiği, yeni bir çocuğu tuzağa düşürmemesi için çeşitli önlemler alındığı kaydedildi. Cevdet Gemici'nin, ayrıca okul önlerinde, parklarda ve internet kafelerde çocukları gözetlediği, birini seçtikten sonra planını uygulamaya soktuğu anlaşıldı.

CEP TELEFONUNDA GÖRÜNTÜLER
Sorgusunda suçunu kabul etmeyen ve akli dengesinin yerinde olmadığını iddia eden elebaşı Cevdet Gemici'nin cep telefonunda yapılan incelemede, tuzağa düşürdüğü erkek çocuklardan ikisinin, zihinsel ve fiziksel engelli olduğu, pornografik görüntü ve fotoğraflarının çekildiği belirlendi. Polisleri dehşete düşüren bu görüntü ve fotoğraflar da mahkemeye delil olarak sunuldu.


DHA