Malatya Belediyesi'ne ait bir şirkette temizlik işçisi olarak çalışan Recep İnkaya, Mahkemede korkunç cinayeti nasıl işlediğini anlatırken Aygün öğretmenin yakınları sinir krizleri geçirdiler.42 Yaşındaki Recep İnkaya olay günü akşam saatlerinde, otobüs durağında Aygün öğretmeni gördüğünü ifade ederek şunları söyledi;

``Telefonla biriyle görüşüyordu, alkollüydüm.yanına gittim "Ne bekliyorsun " dedim. "Sevgilimi bekliyorum" dedi.Ozaman sevgilinin yerine ben geleyim dedim, kaçmaya çalıştı orada düştü.Ağaçların içerisine girdi yakaladım.Ağabeyim polis dedi.

Evlerinin arka tarafındaki bahçeye götürdüm, kendisiyle 1-2 saat konuştuk.Şikayet etmem deseydi bırakacaktım.Şikayet edeceğim dediği için bırakmadım, ondan sonra öldürdüm.Önce başına taş vurdum, sonra boğdum ve öldürdüm.

Öldürmeden önce tecavüz etmeye kalktığını başarılı olmayınca eliyle vahşete başvuran katilin olayı ayrıntı ayrıntı anlatması ailesine sinir krizi geçirti... (Ayrıntıları çok vahşi olduğu için yayınlayamıyoruz)

"Sapık katil Recep İnkaya, Aygn öğretmeni vahşice öldürmeden önce kredi kartını aldığını şifrelerini öğrendiğini daha sonra 600 lira ve 300 lira olmak üzere 900 lira para çektiğinide ifade ederek "Daha sonraki günde 20 lira almıştım.Cebinden de 80 lira parası vardı onu aldım.2 adet de cep telefonunu aldım" dedi. Sapık katil herhangi bir akıl hastalığının olmadığını ancak Turgut Özal Tıp Merkezi'nde cinsel rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğünü anlattı.

Malatya 2.Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına ilk kez çıkan Recep İnkaya, Aygün Kıranşan'ı öldürdükten sonra çalılığa bıraktığını 3 gün gidip gelip kontrol ettiğini 3.günü sonunda el arabasıyla çuvala koduğu cesedi, başka bir yerde gömdüğünü itiraf etti.

DAHA ÖNCEDE TACİZDEN TUTUKLANMIŞ-

Sapık Katil Recep İnka'nın 1998 yılında bir iş arkadaşının eşinede tacizde bulunduğu ve bu suçtan tutuklanarak 10 gün cezaevinde yattıktan sonra tahliye edildiği öğrenildi.

Recep İnkaya, Aygün öğretmeni nasıl tecavüz girişiminde bulunduğu ve daha sonra öldürdüğünü ayrıntılarıyla anlaymaya başlayınca Aygün Öğretmenin yakınları sinir krizi geçirerek sanığa saldırmak istedi.Araya giren polis ve adliye görevlileri acılı aileyi güçlükle yatıştırdı.