3 mahkeme dolaşıp 3 yıl sonra görülmeye başlayan Helin Avşar"ın “tuvalette seks” davasına fotomodel Berna Arıcı"nın ifadesi damgasını vurdu

Helin Avşar"ın, Arnavutköy"deki bir çorbacının tuvaletinde bir erkekle seviştiği iddiası, 2007 yılının Ağustos ayında magazin gündemine bomba gibi düştü. İddiayı ortaya atanlar fotomodel Berna Arıcı, oryantal Sibel Gökçe ve dansçı Dora Ercan"dı. Avşar, bu üçlüden şikayetçi oldu. Helin Avşar

Foto galeri için tıklayın
Soruşturma sonunda Arıcı, Gökçe ve Ercan hakkında, “basın yoluyla hakaret” suçundan, 32 aya kadar hapis istemiyle Şişli Sulh Ceza Mahkemesi"nde kamu davası açıldı. İkamet adresi nedeniyle 2 mahkeme değiştiren dava, en son Sarıyer 2. Asliye Ceza Mahkemesi"nde görülmeye başlandı. Şüphelilerden Berna Arıcı ve Dora Ercan, duruşmaya avukatları Muhiddin Yüzüak ile birlikte katıldı. Duruşmada, Avşar"ı ise avukatı Polat Dilli temsil etti. Arıcı"nın, ifadesinde ilginç iddialarda bulunduğu öğrenildi:

“Sabaha karşı 04.00 sıralarında Helin Avşar, dışarıdan yalnız başına içeri girdi. Çok sarhoştu. Hiç oturmadan direkt tuvalete gitti. 5-10 dakika gelmeyince şüphelendik. Başına bir şey gelebileceğini düşündük. Önce Dora, Helin"e bakmak için tuvalete gitti. Kapının altında 20 cm boşluk olduğundan bir erkek ve bir bayan ayakkabısı görünce kapıyı tıklatmış. "Helin Abla, iyi misin" diye sormuş. Helin, "Yok bir şey" demiş. Dora gelmeyince Sibel, o da gelmeyince de ben tuvalete gittim. İçeriden, bir bayanın seks sırasında çıkarabileceği sesleri duydum. Şoke olduk. Bu sesler, kusma ve böğürme sesleri değildi. İçeriden kimin çıkacağını merak ettik, tuvalet kapısı önünde 10 dakika bekledik. Önce 28-30 yaşlarında, çizgili gömlekli, esmer, yakışıklı bir erkek tuvaletten çıkıp gitti. Ondan 10 dakika sonra da Helin çıktı.”

Dora Ercan da “Helin, çorbacıya geldikten 5 dakika sonra, bir Mercedes otomobil geldi. Arabadan inen esmer genç, direkt olarak Helin"in bulunduğu tuvalete yöneldi. Bundan sonra yaşananlar Berna"nın anlattığı gibi oldu” dedi.

Vatan