TRABZON"da eşi Adnan Karadeniz tarafından evinin tuvaletinde 20 bıçak darbesiyle öldürülen 4 çocuk annesi Nuran Karadeniz"in, psikolojik tedavi gördüğü hastaneden 2 gün önce taburcu olduğu belirlendi. Cinayetin ardından kaçan Adnan Karadeniz ise polise teslim oldu.
Cinayet Vakfıkebir"in Hürriyet Mahallesi eski Tonya yolu üzerindeki Karadeniz Apartmanı"nın 3"üncü katında dün sabah işlendi. 4 çocuk annesi 48 yaşındaki Nuran Karadeniz, çocukları tarafından evinin tuvaletinde bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulundu. Evde araştırma yapan polis ekipleri, kadının büyük çoğunluğu karın ve göğüs bölgesinden olmak üzere 20 yerinden bıçaklandığını, bağırsaklarının da dışarıda olduğunu belirledi. Evde hiçbir boğuşma izi olmaması ve cinayette kullanılan 30 santimetre uzunluğundaki ekmek bıçağının da kurbanın sağ elinde bulunması dikkat çekti.
Nuran Karadeniz"in eşi 44 yaşındaki Adnan Karadeniz"in olayın ardından kayıplara karışması şüpheleri bu ismin üzerine yoğunlaştırırken, olayla ilgili olarak Nuran Karadeniz"in aynı apartmanda oturan oğlu 22 yaşındaki Ferhat Karadeniz, gelini 21 yaşındaki Esengül Karadeniz, oğlu 18 yaşındaki Murat Karadeniz ve akrabaları 34 yaşındaki İlknur Karadeniz ifadelerine başvurulmak üzere gözaltına alındı. Adnan Karadeniz, 30 saatlik firarın ardından bugün öğleden sonra Vakfıkebir"de polise teslim oldu.
PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRÜYORDU
Polis ekipleri, Nuran Karadeniz"in 1.5 ay önce kimseye haber vermeden evden ayrıldığını ve 15 gün önce de kendi isteğiyle Trabzon"da özel bir hastaneye yatarak "ağır depresyon" tanısıyla psikiyatrik tedavi görmeye başladığını belirledi. Adnan Karadeniz ise, eşinin kaybolması üzerine polise kayıp başvurusu yaptı ve hastane kayıtları yoluyla eşinin bulunması üzerine tedavi sürecinde Nuran Karadeniz"in yanında yer aldı. 3 Ocak cumartesi günü Nuran Karadeniz tedavisinin bitmesinin ardından eşi tarafından Vakfıkebir ilçesindeki evlerine getirildi. Tanıkların ifadesine göre, Nuran Karadeniz evden ayrılmadan önce ve hastaneden çıktıktan sonra eşler arasında sık sık tartışma yaşandı. Nuran Karadeniz"in en az 20 bıçak darbesi almış olan cesedini inceleyen deneyimli polisler bile büyük şaşkınlık yaşadı. Polisler, meslek hayatlarında böyle hunharca işlenmiş az sayıda cinayet gördüklerini, talihsiz kadının göğüs ve karın boşluğundan defalarca derin darbelerle bıçaklandığını, gözünde morluklar olduğunu, elinde ve bacağında kesikler bulunduğunu ve bağırsaklarının dışarıda olduğunu söyledi.
Emniyette ifadesi alınan Nuran Karadeniz"in oğlu Murat Karadeniz, “Dedem olay günü saat 15.30 sıralarında çalıştığım yere geldi ve babamın annemi bıçakladığını söyledi. Kardeşim Ferhat"la birlikte eve gittiğimizde annemi tuvalette ölü olarak bulduk. Daha sonra polise haber verdik. Babam ve dedemi daha sonra görmedim” dedi. Aynı binada oturan Esengül ve İlknur Karadeniz ise, “Olayın nasıl olduğunu bilmiyoruz ve görmedik. Ancak aralarında sürekli tartışma yaşanıyordu ve evde çok huzursuz bir ortam vardı” ifadelerini kullandılar.
Polis ekipleri, eşiyle aralarında sık sık kavgalar yaşanan Nuran Karadeniz"in habersizce evden ayrılmasının, son kavganın nedeni olabileceğini belirtirken, cinayeti itiraf eden Adnan Karadeniz"in de ilk ifadesinde, “Ona evden neden ayrıldığını sordum. Bu nedenle tartıştık. Kendimi kaybettim” dediği öğrenildi. Adnan Karadeniz"in Emniyetteki sorgusunun ardından Adliyeye sevkedileceği vurgulandı.

MİLLİYET