Çanakkale'de, Yükseköğretim Geçiş Sınavı'na 3'üncü kez giren 20 yaşındaki Atila K., sınav sırasında, tuvalete gitmesine izin verilmeyince yanındaki pet şişeyi kullanıp ihtiyacını giderdi. Kuzgun, "Geleceğimi düşünmek zorundaydım. Dayanamadım ve ihtiyacımı giderdim" dedi.

Esenler Mahallesi'ndeki Vahit Tuna Anadolu Lisesi'nde YGS'ye giren Atila K. bir süre sonra sıkışınca, salon yetkilisine durumunu anlattı. Ancak, kurallar gereği sınıftan çıkması durumunda bir daha dönemeyeceğini öğrenen öğrenci, tuvalet ihtiyacını, yanındaki pet şişeyi kullanarak giderdi.

"BAŞKA ÇAREM YOKTU"

Sınav stresi nedeniyle böyle durumla karşılaştığını ifade eden Atila K., "Üçüncü kez sınava giriyorum. 160 sorudan 130'unu işaretledim. 120 net bekliyorum. Süre kısıtlıydı. Bunun sıkıntısını yaşarken bir de tuvalet ihtiyacı eklendi. Stresten olacak tuvaletimi tutamayacak duruma geldim. Durumu salon yetkilisine sessizce aktardım. Yetkili ÖSYM sorumlusunu çağırdı. O da bana, sınav salonundan çıkamayacağımı söyledi. Geleceğimi etkileyecek bu durumun beni mağdur etmemesi için ihtiyacımı yanımdaki pet şişeyi kullanarak giderdim. Salon yetkilisi durumu fark etti. Ama benim yapacak başka bir çarem yoktu" diye konuştu.

ÖNLEM ALINMALI

Bu durumu anne ve babasına da söylediğini dile getiren Atila K., "Benim durumumda inanıyorum ki birçok kişi var. Ama kimse bunu dile getirememiştir. Ben söylüyorum, buna bir önlem alınsın ve ileriki yıllarda bu yüzden kimsenin geleceği kararmasın. Yanımda pet şişe olmasa ne yapardım bilmiyorum. Yaşadıklarıma rağmen sınavım iyi geçti" dedi.