Marka ve tescil konusunda yaptığı çalışmalarla dikkatleri çeken Cem Yılmaz, ismindeki sessiz harflerden oluşan CMYLMZ markasına sahip çıktığını belirterek, “Bana "Adını niye tuvalet kağıdı markasına kadar tescilledin" diye soruyolar. Bunu sormak "niye vergi mükeelfisin" sorusuna benzer. Sen yapmazsan başkası yapıyor. Ben de o yüzden tescilledim. AROG diye blujean markası bile gördüm” dedi.

Koltuk hesabı

Hürriyet"in de sponsorları arasında bulunduğu Marka Konferansı"nda düzenlenen “Teke Tek”te Fatih Altaylı"nın sorularını yanıtlayan Cem Yılmaz, parayla ilişkisinin düzeyli olduğunu, kararlarında etkili unsur haline getirmediğini vurguladı. Yılmaz, esprilerinde ne kadar çok para kazandığına yer vermesinin nedenini ise şöyle açıkladı: “Bu espriler seyircilerden kaynaklanıyor. koltukları sayıp kaç para kazandığımı hesaplayanlar var. Benim kazancım ortada. Elbette iyi araba alıyorum ama gidip İtalya"da gezmiyorum. ÖTV"ye katkıda bulunuyorum. İki katı vergimi veriyorum. Temmuz, ağustos pulunu ödüyorum. Biliyorumki bu asfalt oluyor, yol olup beni eve götürüyor.”

Delirmem gerek
“Gösterilerimi bir gün bedava yapmak istiyorum” diyen Cem Yılmaz, bunun bir espri olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Bedava gösteri bu işin en zevklisi, bu işin nirvanası yani zirvesi. Elbette ben de oyunları bedava oynamak isterim. Ama ya çok zengin olmam lazım ya da delirmem lazım. Seyirciden çok korkarım, her sahneye çıkışımda, buradaki iyi performansımın beni bir sonraki oyuna götürdüğünü biliyorum. Daha dinamik bir iş olabilirmi? Seyirciden çok korkarım.”

Ehliyetim yok

Cem Yılmaz, “Neden bugünkü mizahçılar politikaya girmiyor” şeklindeki soruya şu yanıtı verdi: “Aslında yapılıyor, yapılmıyor değil. Benim için ise bu alandan pek hoşlanmıyorum. Bu mesleki bir tercih. İncelikleri olan bir konu. Zaten uzmanlık da gerektiriyor. Benim bu konuda ehliyetim yok. Zaten siyasi mizah öyle bomba gibi bir şey evcilleştirmeye de neden oluyor.”

Hürriyet