Dünya sağlık örgütünün yaptığı araştırma Türkiye'de tütün kullanımının ne kadar vahim bir boyuta ulaştığını ortaya koydu.
Yapılan araştırmaya göre, Türkiye tütün kullanımında Erkeklerde 1'inci sırada, kadınlarda ise 2'nci sırada yer alıyor. Yine yapılan araştırmaya göre, vergilerdeki artış, tütün kullanımını azaltıyor.
Tütün kullanımı Türkiye'nin acı bir gerçeği oldu. Ve bu acı gerçek Dünya sağlık örgütü tarafından da raporlandı.
Dünya sağlık örgütünün yaptığı araştırmaya göre, Türkiye, tütün kullanımında erkeklerde 1'inci kadınlarda ise 2'nci sırada yer alıyor.
Türkiye'de sigaranın zararlarını bilenlerin oranı yüzde 90'ların çok üzerindeyken, bırakmayı düşünenlerin oranı ise sadece yüzde 30'larda. Gençlerdeki kullanım yaşı ise 13-15'lerde.
Bir yıl içinde 55 bin kişinin hayatını kaybetmesine neden olan sigara kullanımı yapılan araştırmaya göre, aynı oranda devam edecek olursa 127 bin kişinin daha hayatına mal olacak. Ve giderek artan bu oranların önüne geçebilecek en büyük engelse vergiler.
İşte burada da hükümetin atacağı adımlar önem kazanıyor. Sigara konusunda kararlı olan ve önemli adımlar atan hükümet bu konudaki tavrını sürdürüyor.
Kapalı alanlarda sigara kullanımını yasaklayan yasalara yeni caydırıcı yasalar konulması için çalışmalar devam ediyor.
Ayrıca Hükümet nargile konusunda da yasaklayıcı bir adım atılması yönünde çalışmalar yapıyor.