Bursa'da oğluna yaptığı helikopterli sünnet düğünü ile gündeme gelen ve dolandırıcılık iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan emlak kralı İsmail D., "Esas alacaklı olan benim, paramı istediğim için kötü oldum. Benim param kendime yeter. Eğer alacağımı alırsam Kurban Bayramı'nda muhtaçları sevindireceğim" dedi.
Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde bir arsayı sattığı kişiyi dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan 47 yaşındaki İsmail D. ve beraberindeki Hüseyin P. ile Ramiz S., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 5. Sulh Ceza Mahkemesi'nden çıkışta İHA muhabirine açıklamalarda bulunan İsmail D., suçu ve günahı olmadığını ifade ederek, "Ben Türkiye'ye mal olmuş, adam gibi adamım. Benim alacağım var. Paramı istediğim için kötü oldum. Benim param kendime yeter. Herkes parası kadar konuşur. Yüce devletimiz, hukuk ve hakimlerimiz doğru karar verdi. Saygı duyuyorum. Dolandırıcılar elini kolunu sallayarak piyasada dolaşıyor. Eğer alacağımı tahsil edersem Kurban Bayramı'nda Çocuk Esirgeme Kurumu, Kızılay ve Mehmetçik Vakfı'na bağış yapacağım" dedi.

Gözaltına alınan 2 kişinin yanında çalışmadığını öne süren İsmail D., "Kendi alacağımızı isteyince dolandırıcı mı olduk? Paramı istiyorum. Çek ve senetleri ödemediler. Savcılığa dilekçe veriyorlar. Esas benim şikayetçi olmam lazım. Ben alın terimle kazanıyorum, çalışıyorum. Helal paramı almak için resmi yerlere müracaat edeceğim. Burada hukuk devleti var. Bu devlet, yalnız Kayapalı İsmail'in devleti değil" diye konuştu.


OĞLUNA HELİKOPTERLİ DÜĞÜN YAPMIŞTI


Bursalı emlakçı İsmail D, oğlu T.D. için Kayapa beldesinde “3 gün 3 gece” süren sünnet düğünü düzenlemişti. Düğün için 5 bin davetiye dağıtan İsmail D, ayrıca Bursa'daki yerel bir gazeteye de tam sayfa ilan vermişti. İsmail D, sünnet düğünü için kiraladığı Kayapa Belde Stadyumuna limuzinle getirdiği oğluna, helikopterle şehir turu da attırmıştı. Düğünde çok sayıda şarkıcı da sahne almıştı.