GARDİYAN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

* Adalet Bakanlığı müfettişi, ‘cezaevinden gardiyanlar tarafından tuvaleti temizlemesi için baskı yapıldığı’ iddiası üzerine KCK soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Çağdaş Ulus’un ifadesini aldı.
* Ceza İnfaz Memurlarının kullandığı tuvaleti temizletmek isteyen memurun, cezaevinde inceleme yapan müfettiş tarafından kamera kayıtlarından tespit edildiğini belirten Ulus’un avukatı Hüseyin Ersöz, “Yürütülen soruşturma çerçevesinde ilgili memura geçici bir süre uzaklaştırma verildiği bilgisine de ulaşılmıştır" dedi.

Avukat Hüseyin Ersöz, Maltepe 1 No'lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan müvekkili Çağdaş Ulus’a ‘cezaevinden gardiyanlar tarafından tuvaleti temizlemesi için baskı yapıldığı’ iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Konunun basında yer almasının ardından Adalet Bakanlığı konuyu incelemesi için müfettiş görevlendirdi.

“MÜFETTİŞLER GARDİYANI KAMERALARDAN TESPİT ETTİ"

Maltepe Cezaevi’ne giden müfettişlerin cezaevinde Çağdaş Ulus’un söz konusu iddialara ilişkin ifadesini aldığı öğrenildi. Bu konuda bir yazılı açıklama yapan Ersöz, “Öncelikle müvekkil Çağdaş Ulus, 25 Şubat 2012’de 3 saat süreyle Adalet Bakanlığı Müfettişine verdiği ifadede konuyu ayrıntıları ile anlatmış, Ceza İnfaz Memurlarının kullandığı tuvaleti temizletmek isteyen memur idari soruşturmayı yürüten Müfettiş tarafından kamera kayıtlarından tespit edilmiştir. Yürütülen soruşturma çerçevesinde ilgili memura geçici bir süre uzaklaştırma verildiği bilgisine de ulaşılmıştır" dedi.

“GARDİYANIN İFADESİ ALINDI"

“Uzaklaştırma cezası alan memurun verdiği ifadesinde Ulus’u iş atölyesinde çalışan mahkumlardan biri sandığını" söylediğini ifade eden Ersöz açıklamasında “Oysa ki avukat görüşü sonrasında Çağdaş Ulus'u koğuşuna götürmek üzere teslim aldığında hangi koğuşta kaldığını özellikle sormuş ve siyasi tutukluların kaldığı B-9/Alt Koğuşunda kaldığı cevabını aldıktan sonra müvekkili kolundan tutarak tuvaletin kapısından sokmuştur. Bu husus kamera kayıtlarından açıkça anlaşılmaktadır. Bu sebepten verilen ifade gerçek dışıdır" ifadelerini kullandı.

-JANDARMA DA MÜVEKKİLİME HAKARET ETTİ-

Avukat Ersöz, yazılı açıklamasında bir kötü muamelenin de müvekkilinin sağlık sorunları nedeniyle Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevki sırasında yaşandığını iddia etti. Müvekkili ile bir başka mahkuma hastaneye sevki sırasında jandarma görevlilerinin hakaretine mağruz kaldığını belirter Ersöz, olayı şöyle anlattı;
“Refakat eden Jandarma görevlilerinden bir tanesi telefonda yüksek sesle ‘İki O.Ç.'nu hastaneye getirdik.Onlarla uğraşıyoruz’ şeklinde bir ifade kullanması üzerine diğer tutuklu buna tepki göstermiş; Çağdaş Ulus muayenesi tamamlanıp rink aracına döndüğünde Ulus’a refakat eden diğer jandarma personeline durum şikayet edilmiştir. Bu kez de müvekkilin yanında, küfreden personel tekrar üzerlerine yürümüş ancak araya diğer Jandarma Personelinin girmesi ve özür dilemesi ile konu kapanmıştır. Bu durum da kötü muamelenin bir başka örneğini oluşturmaktadır. Konu müvekkilin ifadesini alan Adalet Bakanlığı Müfettişine aktarılmış ve tutanak tutulmuştur"