Demirel, “Yakın geçmişimizde, orgeneral rütbesine kadar gelmiş generallerin tutuklanması diye bir olayla Türkiye karşı karşıya olmamıştır. Türkiye için hoş bir durum değildir. Şahsen ben de bundan rencide oldum. Kuvvet komutanlığı, ordu komutanlığı tevdi ettiğiniz yüksek rütbeli subayların bu duruma düşürülmüş olması, beni de rencide etmiştir, üzüldüm” dedi.

Demirel, “Yakın geçmişimizde, orgeneral rütbesine kadar gelmiş generallerin tutuklanması diye bir olayla Türkiye karşı karşıya olmamıştır. Orgeneral rütbesine gelmiş birisi suç işleyemez mi? İşler. Tutuklanamaz mı? Tutuklanır. Ama henüz orta yerde halkın işlendiğine dair kesin kanaati olmayan bir suçtan zanlı iki yüksek rütbeli generalin, birisine ordu tevdi etmişsiniz, birisine kuvvet kumandanlığı tevdi etmişsiniz, tutuklanmış olmaları halkta büyük rahatsızlık yaratmıştır. "Efendim, hani yargının icraatına bir şey demeyecektik". Bir şey demiyoruz yargının icraatına, ama bu hadisenin halk tarafından yadırgandığını da kabul etmemiz lazım” diye konuştu.

Demirel, “biz askere bile dokunabiliriz” şeklindeki birtakım kuvvet gösterilerinin, Genelkurmay Başkanlığı"nı da rahatsız ettiğini ifade etti.