Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, "Bugün artık kutuplaşma ve gerginlik içine girmek yerine, ülkemizin ve tüm bireylerin refahını arttıracak ekonomik ve sosyal politikalar çevresinde kenetlenmeliyiz" mesajını verdi.

Isparta"da düzenlenen "KOBİ"lerde Finansman Sorunları ve Basel II" toplantısının açış konuşmasını yapan Arzuhan Doğan Yalçındağ, "Türkiye"nin net bir vizyon ve yol haritası sergilemesi gerektiği açıktır. Amacımız, ülkeyi yeniden düşük enflasyon-hızlı büyüme sürecine sokmak, Türkiye"nin bu süreçten ekonomisini yenileyerek çıkmasını sağlamak, olmalıdır" dedi.

ZAMAN KAYBETTİRDİ: Türkiye"nin dar gündemli ve kutuplaştırıcı siyasetler yüzünden geçmişte çok zaman kaybettiğini hatırlatan Arzuhan Doğan Yalçındağ, ülkenin yeni kurulan hükümetten reform sürecine hız kazandırmasını ve toplumu kenetlemesini beklediklerini hatırlattı. Arzuhan Doğan Yalçındağ, şöyle konuştu: "Oysa bugün reform sürecinde ciddi bir atalet, toplumda ise maalesef kutuplaşma görüyoruz. Bugün itibariyle siyasi gündemimizi dalgalandıran konu özünde üniversite camiasını, öğretim üyeleri ve öğrencileri ilgilendiren bir konudur. Zaman içinde, yüksek öğretim kuralları çerçevesinde yumuşak bir geçiş ile halledilebilecek iken, bugün siyasi istikrarsızlık nedeni haline gelmiştir. Konunun, iki kısa anayasa maddesi değişikliğine indirgenmesi ve Meclis"e getirilmesi yanlış bir adım olmuştur. Bu anayasa değişikliklerinin karşı karşıya kalacağı muhtemel hukuki engellerin de iyi hesap edilmediğini açıklıkla görüyoruz. Bu konudaki söylemlerin toplumda gerginliğe ve tedirginliğe neden olacak şekilde genişlediğine şahit oluyoruz. Bu konunun sadece üniversitelerimiz ile sınırlı kalmasını sağlayacak, kamu kesimi ve orta öğrenime genişlememesi için mevcut hukuki güvencelerin güçlendirilmesine ihtiyaç olduğu görüşündeyiz."

DOĞRU GÜNDEME ODAKLANMAK: "Önümüzdeki zor dönemi aşabilmek siyasi istikrar, doğru gündeme odaklanma ve kararlı liderlikle mümkündür" diyen Arzuhan Doğan Yalçındağ, "Ekonomide yeni bir vizyonla, yeni bir şevk ile harekete geçersek, yeni bir atılımı başlatmamız mümkün olabilir. Bunun için öncelikle, gündemi yerli yerine oturtmak zorundayız" dedi.

Aktif olmaya devam edeceğiz

ARZUHAN Doğan Yalçındağ, "TÜSİAD olarak kendimizi Cumhuriyet"in demokrasi, laiklik, çağdaşlık ve refah ideallerinin taşıyıcısı, toplumsal gelişmenin gönüllüsü olarak görüyor ve ilgili tüm süreçlerde aktif olmaya devam edeceğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz" dedi.