–Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD), G20"nin “İş Zirvesi Kurumu” olan B20"de, Türkiye"yi temsil edecek. 11-12 Kasım tarihlerinde Seul"de gerçekleştirilecek Zirve"de, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, devlet başkanlarının katılımıyla yapılacak olan yuvarlak masa toplantılarında ve kapanış yemeğinde yer alacak.

TÜSİAD"dan yapılan açıklamada, G-20"nin İş Zirvesi kurumu olan B20, 11-12 Kasım 2010 tarihlerinde Güney Kore"nin başkenti Seul"de düzenleneceği bildirildi. Zirvenin, TÜSİAD"ın resmi muadil kuruluşu Federation of Korean Industry (FKI) ile Kore Sanayi ve Ticaret Odası, Kore Uluslararası Ticaret Birliği ve Kore Bankalar Federasyonunun ortak ev sahipliğinde yapılacağının vurgulandığı açıklamada, zirveye Türk özel sektörünün kurumsal temsilcisi olarak TÜSİAD"ın katılacağı belirtildi. B20 bünyesinde TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Boyner, devlet başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilecek olan yuvarlak masa toplantılarında ve kapanış yemeğinde yer alacak.

-4 GÜNDEM BAŞLIĞI OLACAK-

Açıklamaya göre “Sürdürülebilir ve Dengeli Büyüme için İş Dünyasının Rolü” ana teması altında, 4 gündem başlığı ve bunlara bağlı 12 konunun tartışılacağı yuvarlak masa toplantıları öncesinde çalışma grupları oluşturularak raporlar hazırlandı. Yapılan hazırlıklar kapsamında TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, Doğrudan Yabancı Yatırım Çalışma Grubu üyesi olarak Çalışma Grubu raporuna katkı sağladı. Zirvenin sonucunda, iş dünyası temsilcilerinin çalışma grupları rapor sonuçlarından oluşan ortak bir deklarasyon yayınlaması ve devlet başkanlarına sunması bekleniyor. Seul"de gerçekleştirilecek Zirve, 18 Mart 2009"da Londra"da yapılan Zirve"den sonra TÜSİAD"ın katılacağı ikinci B20 Zirvesi olacak.