İl merkezinde şehri ayrı bir güzellik veren turunç ağaçları şimdiden bitlendi. Aydın Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili çalışma başlatılırken, sinek sorununun geçen kış larva mücadelesi yapılmamasından kaynaklandığı öğrenildi.
Demokrasinin kalesi Aydın bu yaz seçim dönemine rastlayan larva çalışması nedeniyle sinekli günler yaşadı. Özellikle kenar mahallelerde daha çok görülen haşere ve yakarca bu duruma alışık olmayan vatandaşları rahatsız etti. Yaz sıcakları ile birlikte çoğalan haşerenin kış dönemine rastlayan larva mücadelesi yapılmamasından kaynaklandığını belirten Aydın Belediyesi yetkilileri sorunu çözmek için çalışmaların devam ettiğini belirttiler.

SEÇİM ÇALIŞMASI SİNEKLERE YARADI
Yaşanan bu durum; “Yerel tarihe "Demokrasinin kalesi" olarak geçen Aydın"da 29 Mart yerel seçim çalışmaları sineklere yaradı” yorumlarına neden oldu. Sineklerden ciddi şikayet aldıklarını ve ilaçlama çalışmalarını ciddi oranda artırdıklarını kaydeden belediye yetkilileri, şubat-mart aylarında yapılan larva mücadelesi seçim dönemine denk geldiği için dönemin yöneticilerinin larva mücadelesine kaynak aktaramaması nedeniyle bu yıl sinek sorunu yaşandığını belirttiler.
Bu arada turunçlardaki bitlenmenin ise daha çok nemden kaynaklandığı, bu sorunun da çözümü için çalışma yapılacağı bildirildi.