Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı, Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) İl Temsilciliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Aydın E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu işbirliğiyle düzenlenen Bahar Kupası Futbol Turnuvası sona erdi. Final maçını Vali Hüseyin Avni Coş, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Uğur Özcan, Aydın Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, ASKF İl Temsilcisi Baki Aslantaş ve davetliler izledi.
Cezaevinde tutuklu bulunan 300"ün üzerindeki hükümlünün oluşturduğu 37 hükümlü takımı ile 2"si de gardiyanlardan oluşan takım olmak üzere 39 takımının katıldığı turnuvanın final maçı bugün oynandı. Final maçında rakiplerini geride bırakan E-1 Koğuşu Futbol Takımı ile D-16-17-19 Koğuşları Futbol Takımı karşı karşıya geldi. Baştan sona oldukça çekişmeli bir mücadeleye sahne olan maçın ilk yarısında gol sesi çıkmadı. Maçın son dakikalarına kadar eşit bir mücadeleye olan karşılamada, E-1 Koğuşu 3 dakika içerisinde 2 gol bularak rakibine üstünlük sağladı. Karşılamada başka gol olmayınca maç 2-0 sıfırlık skorla sona erdi.
Hakemin bitiş düdüğü ile birlikte E-1 Koğuşu Futbol Takımı oyuncuları büyük bir sevinç yaşarken; futbolcular sevinçlerini maçı izleyen koğuş arkadaşlarıyla paylaştı. Final maçının ardından turnuvanın galibi E-1 Koğuşuyla dereceye giren takımlara madalya ve kupaları Vali Coş tarafından verildi.
Futbol turnuvasının Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı"nın hazırladığı örnek bir çalışmanın sonucu olarak ortaya çıktığına işaret eden Vali Coş, bu turnuvanın cezaevinde kalan hükümlülerinden spor yapmasına imkan sağladığını kaydederek, “Bu etkinlik hükümlülerimizin boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerine ve sağlıklarını korumalarına da vesile olmuştur. Bu turnuva sporun barış, kardeşlik ve dostluk olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Önemli olan bu müsabakalara katılmak ve spor yapmaktır. Bu etkinlik sayesinde 300"den fazla hükümlünün spor yapması sağlanmıştır. Müsabakalara katılan bütün sporculara, bütün takımlara, Cezaevi yönetimine ve Cumhuriyet Başsavcımız ile emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü"nün de turnuvaya destek verdiğine işaret eden Coş, her müsabaka ve şampiyonada olduğu gibi bu turnuvada da bir şampiyonun olduğunu sözlerine ekledi. iha