Darbe girişimini gerçekleştirmeye çalışan Gülenci askerlerin hedeflerinden birisi de Gölbaşı'ndaki Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme AŞ'nin tesisleri olmuştu. 15 Temmuz gecesi, televizyonların yayınlarını kesmek amacıyla TÜRKSAT'a baskın yapan bir grup asker, tesisin özel güvenlik görevlilerinin müdahalesi ile karşılaşmıştı.

Baskını gerçekleştiren 13 askerden oluşan grup, özel güvenlikçilerle çatışırken, televizyon yayınlarının kesilmesi sonrasında tesisten ayrılmışlardı. Baskın sonrası yapılan incelemelerde, darbe girişimci askerlerin, kurumun özel güvenlikçilerinin kullandığı bazı silahları yanlarına alarak gasp ettikleri anlaşıldı. Kurum envanterlerinde yapılan araştırmalarda gasp edilen silahların seri numaraları ve marka/modelleri tek tek tespit edildi.

‘Kullanabilirler'

Darbe girişimcisi askerlerin gasp ettiği silahlarla ilgili elde edilen bilgiler, TÜRKSAT yönetimince 19 Temmuz'da resmi yazıyla Ankara İl Jandarma Komutanlığı'na bildirildi. Gasp edildikten sonra izleri bulunamayan silahların daha sonra başka olaylarda kullanılması olasılığına karşı harekete geçen Ankara İl Jandarma Komutanlığı, geçen pazartesi Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne özel bir yazı gönderip gelişmeleyle ilgili bilgi verdi. Ankara İl Jandarma Komutanlığı'nın yazısında şirketin güvenliğinde kullanılan silahların asker üniformalı 13 kişi tarafından gasp edildiği bilgisine yer verildi.

Birimler uyarıldı

Jandarma, gasp edildikten sonra akıbeti belli olmayan silahlarla ilgili bilgi edinilmesi halinde kendilerine bilgi verilmesi talebinde bulundu. Kayıp silahlarla ilgili bilgiler Ankara'daki tüm emniyet birimleriyle paylaşıldı.

Polis, silahların kullanılma olasılığına karşı duyarlı duruma geçirildi. 
(TOLGA ŞARDAN/MİLLİYET)