Hocalı Katliamı'nın 20. yıldönümü dolayısıyla Aydın Kültür Merkezi Dr. Hidayet Sayın Salonunda düzenlenen konferansa, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Türk Ocağı Aydın Şubesi Başkanı Eyup Doyuran, Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin Taşkıran, Avrupa ve Balkanlar'da yaşayan Türkler ile Orta Asya ve Kafkaslar'da yaşayan Türklerin tarihi süreçlerde karşılaştıkları sorunları anlattı.
Azerbaycan Kadın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sevil Yusifova da yaptığı konuşmada, Hocalı saldırılarında, bin 275 kişi Ermenilerce esir alındığını, 613 kişinin katledildiğini, 150 kişinin ise halen kayıp olduğunu belirterek, ''İnsanlığa karşı en gaddar, en acımasız toplu terör olaylarından biri olan Hocalı soykırımı ile Azerbeycan kenti, tarihin kara ve tozlu sayfalarında yerini aldı. Maalesef dünya kamuoyu bu korkunç soykırımın karşılığını henüz vermiş değildir'' dedi.
Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, konferansın ardından Prof. Dr. Taşkıran ile Yusifova'ya Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi yazılı olan birer tablo hediye etti.  

aydin-da-turklere-yapilan-katliamalar-ve-hocali-1219394_b.20120226105009.jpg