İnternete ve sosyal medyaya olan ilgimiz gün geçtikçe aratarak devam ediyor. İnternet ve sosyal medya kullanımının yanı sıra, Türkler mobil internet kullanımında da ön sıralarda yer alıyor. Uçak bileti, otel ve araba kiralama fiyatlarını aynı platformda karşılaştıran uluslararası seyahat arama platformu Skyscanner’ın seyahatlerde internet kullanımı hakkındaki son araştırması, Türklerin internete olan ilgisinin tatilde de devam ettiğini doğrular nitelikte.

Yaklaşık 1000 katılımcıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre Türkler tatilde de internetten kopamıyor. Ankete katılan seyahat severlerin yüzde 88’i, tatildeyken kablosuz internet erişimi için bir ücret ödemeyi kabul ettiğini, seyahat severlerin sadece yüzde 19’u ise tatillerinde ücretsiz kablusuz internet erişimi hizmetinin otel seçimlerinde önemli olmadığı belirtiyor. Araştırma sonuçları aynı zamanda katılımcıların yüzde 74’ünün tatilde e-maillerini en az bir kere kontrol ettiklerini ve sadece yüzde 7’sinin telefonunu almadan tatile çıkmayı düşündüğünü gösteriyor.

İnternet ve sosyal medya kullanımının yanı sıra, Türkler mobil internet kullanımında da ön sıralarda yer alıyor. Türkiye’deki 3G abone sayısı neredeyse Güney Kore’nin toplam nüfusu kadar, yani yaklaşık 50 milyon. Mobil internet kullanımının bu kadar yüksek olması, tatildeki internet kullanımı alışkanlıklarını da doğrudan etkiliyor.

SEVDİKLERİMİZLE İLETİŞİM İÇİN TATİLDE İNTERNETİ KULLANIYORUZ
Türkler tatilde en çok arkadaş ve aileleriyle iletişim kurmak için interneti kullandığını söylüyor. Ankete katılan seyahat severlerin yüzde 67’si interneti sosyal medya hesaplarını güncellemek, yüzde 72’si ise internet bankacılığı işlemleri için tatilde internet kullandıklarını belirtiyor.

TATİL E-POSTASIZ OLMAZ
Araştırmanın dikkat çeken bir başka noktası ise; Türklerin 1/3’ünün her gün düzenli olarak e-maillerini kontrol ettikleri belirtmesi. Katılımcıların yüzde 65’i ise iş maillerini tatilde bile kontrol ediyor.