Financial Times/ Rusya ve Türkiye'de sigara satışlarının ikinci çeyrekle sırasıyla yüzde 8,7 ve yüzde 8,9 arttığını yazdı Rusya ve Türkiye'de sigara tüketiminin arttığına dikkat çekiliyor. Financial Times gazetesi, Rusya ve Türkiye'de sigara satışlarındaki yükselişine vurgu yaptığı haberinde "Ruslar ve Türkler, para harcadığı zaman sigaraya da harcar" ifadesini kullandı.
-RUSYA VE TÜRKİYE: SİGARA YAKARKEN-

Ekonomi gazetesi Financial Times, "Rusya ve Türkiye: Sigara Yakarken" başlığını kullandığı haberinde "Ruslar ve Türkler, para harcadığı zaman sigaraya da harcar. Bu yıl Rusya ve Türkiye'de'de tüketici etkinliği, ABD tütün grubu Philip Morris International'a, olumlu karşılanan bir destek verdi" yorumunu yaptı.

Philip Morris'in yılın ikinci çeyreğine ilişkin verilerinin, Rusya'da sigara satışlarının yüzde 8,7 arttığını gösterdiğini kaydeden gazete, Parliament ve Marlboro gibi markaların satışlarındaki artışın yüzde 12,5'i bulduğunu belirtti.

İngiliz gazetesi, Türkiye'deki sigara satışlarındaki artışın ise daha yüksek olduğunu, yüzde 8,9'a ulaştığını da vurguladı.