Estonya'nın maç boyunca kalelerine 3 kez uğradığını bunlardan ikisinin gol olduğunu belirten Rene Vandereycken, “Bu hatayı Türkiye karşısında yaparsak işimiz zor olur” ifadelerini kullandı. Türkiye maçının yüksek seviyede oynanacağını dile getiren Belçika Milli Takım Teknik Direktörü, bu nedenle çarşamba günkü maçta sahaya süreceği kadronun tamamen değişeceğini vurguladı.


Belçika Milli Takımı Teknik Direktörü Rene Vandereycken, 19. Dünya Kupası Avrupa elemeleri 5. Grup'ta Türkiye ile çarşamba günü yapacakları karşılaşmanın zor olacağını söyledi. Grup elemelerinde ilk maçta Estonya ile karşılaşıp, maçtan 3-2 galip ayrıldıklarını hatırlatan Vandereycken, Türkiye maçının, bu karşılaşmadan daha yüksek seviyede oynanacağını, bu nedenle oyuncularına daha iyi futbol oynamalarını şart koştuğunu ifade etti. Bu maçta kadronun tamamen değişeceğini söyleyen Vandereycken, “Kompany sağ bek oynayamayacak. Daniel van Buyten'ı ise savunmada oynatmayacağım” dedi.

HATA YAPMAMALIYIZ

A Milliler'e ilişkin herhangi bir yorum yapmak istemediğini dile getiren Vandereycken, “Başkaları beni ilgilendirmez. Ben kendime bakarım, ancak Türkiye maçının çok zor olacağının farkındayım” diye konuştu. Estonya Milli Takımı'nın da kolay değil, etkili bir ekip olduğunu ifade eden Vandereycken, “Eline geçen fırsatları iyi değerlendiren Estonya takımı, önceki günkü maçta kalemizin önüne 3 kez uğradı, bunların da 2'sini gole çevirdi. Bu hatayı Türkiye karşısında yapmamalıyız” diye konuştu.


DEMBELE OYNAMIYOR

Bu arada, Belçika Milli Takımı'nda son yıllarda yaşanan sıkıntı, bu kampta da devam etti. 4 vatandaşlığı bulunan Mohamed Tchite'nin 1 hafta boyunca kampta kalması üzerine, Ruanda, Brundi ve Kongo FIFA'ya başvurup, Tchite'nin Belçika Milli Takımı'nda yer almasına itiraz etti. Öte yandan, Pekin-2008'in en iyi oyuncuları arasında sayılan Moussa Dembele'nin, kalça sakatlığı nedeniyle Türkiye karşı forma giymeyeceği bildirildi.


Mevlüt iyi futbolcu golüm şehit ailelerine

Milli Takım formasıyla son üç maçı boş geçmeyen Semih, Ermenistan'a attığı golü şehit ailelerine hediye ettiğini belirtirken birlikte görev aldığı Mevlüt Erdinç'in de iyi bir futbolcu olduğunu söyledi. Gol atmanın kendisi için büyük moral olduğunu dile getiren Semih, “Ermenistan karşısında önemli olan kazanmaktı, biz de bunu başardık. Bu galibiyeti ve golümü şehit ailelerine armağan ediyorum' diye konuştu. Mevlüt ile ilk kez beraber oynadıklarını vurgulayan Semih Şentürk, “Mevlüt çok iyi futbolcu. Ermenistan karşısında şanssızdı. Zemini de unutmamak gerek. Ermenistan her rakip için tehlikeli bir deplasman. Burada çok takım puan kaybedebilir. Biz kalan maçlarımızı kazanmak istiyoruz” dedi.


Mevlüt şanssızdı

Ermenistan karşılaşmasında Semih ile birlikte forvette görev yapan Mevlüt Erdinç, ilk yarıda iki net fırsat buldu, ancak son vuruşlarda etkisizdi. Genç oyuncu, her geçen gün yükselen formuyla gelecek için de umut veriyor.


Aurelio ve Hakan sıkıntısı

Milli Takım'ın çarşamba günü karşılaşacağı Belçika karşılaşması öncesi Mehmet Aurelio ve Hakan Balta'nın sakatlıkları sorun oldu. Karın bölgesinde Ermenistan karşılaşması öncesi de ağrıları bulanan Mehmet Aurelio ile sol ayak bileğinden sakatlanan Hakan Balta'nın dün hastanede MR ve diğer tetkikleri yapıldı. İki futbolcunun durumu belirsizliğini korurken kesin durumlarının bugün ya da yarın netlik kazanacağı bildirildi. Bu arada Ermenistan karşılaşmasının ardından Türkiye'ye dönenen A Milli Takım, çarşamba günü Belçika ile yapacağı maçın hazırlıklarını dün akşam Ali Sami Yen Stadı'nda yaptığı antrenmanla sürdürdü.