İsrail Güvenlik ve Savunma Kabinesi üyesi İsaac Herzog, dün İsrail"in Ankara Büyükelçiliği"nde, operasyonla ilgili bir telekonferansa katılarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Herzog, bir gazetecinin, “İsrail Başbakanı Ehud Olmert"in Ankara ziyaretinin ardından gerçekleşen Gazze saldırısı, Türkiye"de İsrail"e karşı hayal kırıklığı yarattı. İsrail, Türkiye"nin güvenini yeniden kazanabilecek mi?” sorusuna şu yanıtı verdi:
“Türkiye"yi stratejik dostumuz olarak görüyoruz ve bölgede önemli ve dürüst bir aktör olan Türkiye"ye güveniyoruz. Olmert-Erdoğan görüşmesinde yalnızca Suriye konusu görüşüldü, Gazze konusuna ise toplantı dışında değinildi. Başbakan Erdoğan"ı veya Türk hükümetini utandırma gibi bir niyetimiz yok. Sadece vatandaşlarımızı korumak istiyoruz. Terör saldırılarından çok çekmiş olan Türkiye, terörle mücadeleyi anlayan bir ülke. Hükümetiniz vatandaşlarını terörden korumak için neler yaptıysa, biz de aynı şeyi vatandaşlarımızı korumak için yaptık. Erdoğan"ın kızgınlığını anlayabiliriz. Türkiye"nin güvenini yeniden kazanacağız. İki ülke arasında güven ve stratejik anlayış çok derin. İlişkilerimizin yola gireceğinden eminim.”



MİLLİYET