HT GAZETE

İSRAİL Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon , Mavi Marmara katliamıyla ilgili haklarında dava açılan 4 İsrailli yetkilinin Türkiye’ye gitmemelerini istedi.

‘Suçlanan komutanlar Türkiye’ye gitmesin’
İsrail Radyosu’na konuşan Ayalon, “İsrail, vatandaşlarını koruyacaktır ve bu tür suçlamalarla siyasi olarak nasıl baş edeceğini bilir” dedi. Ayalon, bununla birlikte söz konusu yetkililerin Türkiye’ye seyahat etmekten kaçınmalarını tavsiye etti. Sanıklar arasındaki eski Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi ise sonunda Türkiye’de sağduyunun galip geleceğine inandığını söyledi. Operasyona katılan askerleri her şekilde savunacaklarını ifade eden Aşkenazi, “Bundan sonra Türkiye’yi ziyaret edemeyeceksem, bu bedeli de ödemeye hazırım” dedi.

Gelirlerse tutuklanacaklar
MAVİ Marmara gemisine yapılan saldırıyla ilgili hazırlanan iddianamede, dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi ’nin yanı sıra İsrailli 3 üst düzey komutan “firari sanık” olarak yer alıyor. Haklarında yakalama kararı bulunan 4 sanık hakkında 10 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Bu da sanıkların Türkiye’ye girmeleri durumunda tutuklanacakları anlamına geliyor.

İşte İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon ’un “Türkiye’ye gitmeyin” dediği askerler:
- Dönemin Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi
- Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom
- Hava Kuvvetleri İstihbarat Sorumlusu Avishay Levi
- İsrail İstihbarat Başkanı Amos Yadlin