50 dönümlük arazi üzerine kurulu 5 lüks odalı otelde hem şarap üretiliyor hem de doğa ile baş başa farklı bir otel hizmeti veriliyor. Tesisle ilgili bilgi veren sahibi Dr. Bilge Yamen, 5 milyon liraya mal olan tesiste ürettikleri şaraplara antik çağın 7 bilgesinin adını verdiklerini söyledi. Tesisin açılışına Kuşadası ve Selçuk kaymakamları ile çok sayıda davetli katıldı. Tesisin açılış kurdelasını Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ile Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı birlikte kesti.

Aynı zamanda Ada Göz Hastanesi’nin sahibi olan göz hekimi Bilge Yamen tarafından 50 dönümlük arazi üzerine kurulan “7 Bilgeler” isimli tesisin yapımı iki yıl sürdü. 5 milyon liraya mal olan tesiste 5 özel ve lüks oda bulunduğunu açıklayan Bilge Yamen, yılda 150 bin şişe şarap kapasiteleri bulunduğunu, şarap üretiminde kullandıkları üzümlerden Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Chardonnay ve Malbec dahil bir çoğunu arazi içerisindeki iki ayrı bağda ürettiklerini söyledi.

Ürettikleri şaraplara antik çağın yedi ünlü Yunan bilgininin ismini verdiklerini, bu nedenle tesisin adını koyarken bunu göz önüne aldıklarını kaydeden Bilge Yamen, Avusturyalı ünlü mimar Xavier Bindl tarafından dizayn edilen otelde ünlü Fransız önolog (şarap uzmanı) Jean Luc Collin’in nezaretinde şarap ürettiklerini sözlerine ekledi.

Yaklaşın iki yüz davetlinin katıldığı açılış töreninde, 7 Bilgeler markası adı altında tesiste üretilen özellikle Anaxagoras, Thales ve Solon isimli şaraplar büyük beğeni topladı. Kokteyl, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ile Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı’nın açılış kurdelasını kesmesi ile sona erdi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png