Suudi Arabistan Hac ve Umre Milli Komitesi Başkanı Saad Cemil El Kureşi, en çok hac başvurusunun bu yıl 963 bin 868 kişi ile Türkiye’den yapıldığını söyledi.
 
Yerel bir gazeteye bilgi veren Kureşi, bu rakamdan 329 bin 313’ünün ilk defa Suudi Arabistan’a gitmek için başvurduğunu, Türk vatandaşların sayısının önceki yıllara kıyasla büyük oranda artarak 370 bini aştığını kaydetti. Suudi Arabistan’a umre için giden ziyaretçi sayısında da bu yıl yüzde 25 ile 30 arasında artış görüldüğünü vurgulayan Kureşi, Yemen ve Suriye’den ise daha az ziyaretçi geldiğini, Tunus ve Libya’dan ise gelen olmadığını aktardı.
Suudi komite başkanı, umreye gelen ziyaretçilere yönelik yapılan çalışmalardan ve Mekke’deki otellerin Suudi Turizm ve Tarihi Eserler Komisyonu tarafından sınıflandırılmasından takdirle söz etti. Kutsal şehirdeki oteller, aylık 1.4 milyon misafir ağırlama kapasitesine sahip.
 
Umre için Suudi Arabistan’a gelenlerin ülkeden son çıkma tarihi 13 Eylül. El Kureşi, umreye gelip vizesinin süresini aşanların sayısını bu tarihten önce tesbit etmenin mümkün olmadığını fakat umre şirketleri ve acentaların aldığı tedbirler neticesinde sayının artık çok küçük olduğunu sözlerine ekledi. (CİHAN)