TÜRKİYE 11 KASIM 2019’DA

SAAT 11.11DE…

Başlıkta da okuduğunuz gibi değerli Aydınpost okuyucuları Türkiye 11 Kasım 2019’da Saat 11.11’de 81 ilindeki 2023 noktada üç saat içinde 11 milyon fidan toprakla buluştu.

Bugünden sonra kampanyaya bağış yapmak isteyenler www.gelecegenefes.com adresi üzerinden de herkes,Türkiye’de dilediği bir bölgeye dikebileceği beş ağaca kendi ismini ve aile bireylerinin isimlerini ücretsiz olarak verebilecek.

Bundan yola çıkılarak Bugün dünyanın en önemli gündem maddelerinden biri de çevresel sorunlar. Bugün dünyada çevre üzerinde baskı kurmadan gelişen modernleşen, büyüyen bir ülke yok ne yazık ki! Ekonomisi sanayi ve teknoloji odaklı bir hal alan her ülke gibi Türkiye de doğal kaynaklar ve tabiat üzerinde baskı oluşturan bu gelişim sürecinin yol açtığı çevresel sorunlardan etkileniyor.

Milli Ağaçlandırma günü ilan edilmesinin ardından Türkiye genelinde Fidan dikerek geleceğin nesi ol fidan dikme kampanyasında, fidan dikmek için rekor başvuru yapıldı.

Bununla birlikte, Türkiye’de özellikle gençlerde çevre duyarlılığının ve bilincinin giderek pekişmesi, çevre sorunlarıyla mücadelenin devlet nezdinde öncellikli konulardan biri olması ülkenin çevre konusunda daha kararlı ve hızlı yol almasını sağlayan en önemli aktörler arasında.

Türkiye’yi Guinness Rekorlar Kitabı’na da taşıyacak bu ağaçlandırma seferberliğine ”Geleceğe Nefes” adı verildi. Hem dikilecek fidanlar hem de eli toprağa değecek ve fidan dikmenin önemini idrak etmiş halde büyüyecek çocuklar gelecek nesiller için birer nefes olacak.

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki Orman Genel Müdürlüğü bugün 40 bini aşkın personeli ile bu topraklardaki orman ve orman kaynaklarını korumak ve enginleştirmek için çalışıyor. Türkiye’nin yanı sıra kurum, üç kıtaya yayılmış çevre ülkelere de ormancılık desteği veriyor.

Türkiye, ağaçlandırma ve orman varlığı konusunda toplumsal bilinci güçlendirmek üzere yine dünyaya örnek olacak büyük bir seferberlik başlattı: 11 Kasım 2019 ‘da Saat 11.11 de tarihe geçecek ve her yıl kutlanacak güzel bir gün olacaktır.

Sonuç olarak “Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatı’nın (FAO) Küresel Orman Kaynakları Değerlendirmesi raporuna göre dünyamızdaki orman varlıkları hızla azalırken, aynı dönemde Türkiye, ormanlarını artırabilen nadir ülkeler arasında bulunuyor. Türkiye’deki orman varlığı her sene düzenli olarak artıyor. 1999’da 20.8 milyon hektar olan orman varlığımız, 2018’de 22.6 milyon hektara ulaştı. Son 20 yılda, dünya genelinde orman varlıkları alırken, Türkiye orman varlığı yaklaşık 2 milyon hektar arttırmayı başarmıştır. Her yıl yaz aylarında çıkan yangınlara rağmen, buda Türkiye’miz için sevindiricidir, Her yıl yanmamış olsa bu 2 milyon hektar daha da artacaktır.

Çocuklarımız, torunlarımız, onların çocukları, doğadaki tüm canlılar 11 Kasım’da dikilen fidanlar sayesinde çok daha yeşil bir Türkiye’de ciğerlerini doldura doldura nefes alabilecekler.

Çocuklarımıza, torunlarımıza bırakacağımız en değerli miras, bu 11 Kasım’larda dikeceğimiz o fidanlar olacaktır.

11 Million New Trees Are Being Planted in Turkey.

11-kasim-agac-seferberligi.jpg

Aydınpost ANDROID'de TIKLA YÜKLE! Aydınpost APPSTORE'da TIKLA YÜKLE!