Tur operatörleri birliği Turpomoş’un direktörü Aleksandr Osaulenko İzvestiya’ya demecinde, “Şu anda tur fiyatları geçen yıla göre yaklaşık yüzde 50 oranında daha pahalı. Bunun sebebi charter uçuşların olmaması” dedi.
 
Osaulenko’ya göre, Türkiye’ye turist akışının eski seviyesine dönmemesinin bir nedeni daha var. Rus tur operatörleri için Türkiye yasağının kaldırılmasının tatil sezonunun ortasına denk geldiğini belirten Osaulenko, tur operatörleri ve havayolu şirketlerinin programlarını bundan çok daha önce oluşturduğunu söyledi.
 
İzvestiya’ya bilgi veren Rus havacılık yetkilileri ise Türkiye’ye ‘charter’ uçuşların başlaması için hükümetin ayrı bir karar imzalaması ve Rusya havacılık ajansı Rosaviatsiya’nın resmi bir izin çıkarması gerekiyor. Ancak yetkililere göre, bunlar gerçekleşse bile havayolu şirketlerinin sefer düzenlemek için uçak bulması gerekecek.
 
Rusya ve Türkiye arasında 'charter' uçuşlar başlıyor
 
Havayolu taşımacılığı ajansı Avia.ru’nun direktörü Roman Gusarov da izinlerin çıkması ardından da seferlere gösterilecek talebin nasıl olacağını tahmin etmenin zor olduğunu söylüyor. Gusarov, “Tatil sezonunun artık kapandığını söyleyebiliriz. Zira insanlar temmuz ve ağustos için tatil planlarını yapıp biletlerini aldı. İnsanların Türkiye’ye gitmek için satın aldıkları turlardan vazgeçeceğini sanmıyorum” ifadelerini kullandı.
 
Ruslar, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı telefon görüşmesinin ardından ülkesindeki operatörleri için Türkiye yasağının kaldırılmasını öngören kararı imzalamasının sayesinde 1 Temmuz’dan bu yana Türkiye’ye gitmek için tur paketi satın alınabiliyor.