Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün Meclis'te görüşülecek olan tezkerenin önemine vurgu yaparak, kendisinin tezkereyi desteklediğini açıkladı. Erdoğan, "Tehdit altında olan bir ülke konumundayız ve bölgede terör örgütlerinin ne durumda olduğunu görüyoruz. Bunlara karşı bir tavrı bizim ortaya koymamız lazım" dedi. Yeni Yasama Yılı'nın açılışı dolayısıyla TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in ev sahipliğinde Meclis'te bir resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. 

"BEN BU TEZKEREYİ DESTEKLİYORUM" 
Erdoğan, Irak ve Suriye tezkeresine CHP'nin "hayır" oyu vereceğine ilişkin açıklamaların hatırlatılması üzerine, parti gruplarının kanaatleri üzerinde herhangi bir yorum yapmasının doğru olmayacağını söyledi. Erdoğan, "Ben cumhurbaşkanı olarak kanaatimi açıkladım. Doğrusu ben bu tezkereyi destekliyorum. Tehdit altında olan bir ülke konumundayız ve bölgede terör örgütlerinin ne durumda olduğunu görüyoruz. Bunlara karşı bir tavrı bizim ortaya koymamız lazım" dedi. Erdoğan, Süleyman Şah Türbesi'nin IŞİD tarafından çevrelendiği iddialarına ise yalanladı. 

AKDOĞAN: AÇILAN MAKAS KAPANIYOR 
Resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile yaptığı görüşmenin çok samimi geçtiğini belirterek, "Gerilimin düşürülmesi açısından önemli bir görüşmeydi. Estirilen rüzgar, algılar, yapılan açıklamalar arasında makas çok açılmıştı" dedi. 

KÖŞK'TE GÜVENLİK ZİRVESİ 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'te bugün çıkarılması beklenen Irak ve Suriye tezkeresini değerlendirmek için saat 20.00'de Çankaya Köşkü'nde Güvenlik Zirvesi'ni toplayacak. Zirvede, Suriye sınırındaki olaylar ile IŞİD'le mücadele konusu masaya yatırılacak.