Belçika Futbol Federasyonu, Standard Liege"in 20 yaşındaki oyuncusu Axel Witsel"e, 23 Kasıma kadar oynamama cezası verdi. Bu ceza nedeniyle genç oyuncu, Türkiye maçında yer almayacak.

Belçika Birinci Futbol Ligi maçında geçen hafta, Standard Liege"de forma giyen Witsel, ağır faul yaptığı Anderlecht"in Polonyalı oyuncusu Marcin Wasilewski"nin ayağının kırılmasına neden olmuştu.

Bu olay sonucu Belçika Futbol Federasyonu Spor (Disiplin) Komitesi, aynı zamanda milli futbolcu olan Witsel"e 23 Kasım tarihine kadar oynamama ve 2 bin 500 avro para cezası verdiğini, kararı da hem Avrupa Futbol Federasyonları Birliği"ne (UEFA) hem de Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği"ne (FIFA) bildireceklerini açıkladı.

Spor komitesi, genç futbolcuya verdiği cezayı açıklarken, Witsel"in Marcin Wasilewski"yi kasıtlı olarak sakatladığını da belirtti.

Bu karar nedeniyle Axel Witsel, Belçika"nın 10 Ekim Cumartesi günü Türkiye ile yapacağı 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup mücadelesinde de yer alamayacak.

Federasyonun kararını dinlemeye giderken, Anderlechtli taraftarların "Katil" tezahüratlarına maruz kalan Axel Witsel, geçen yıl Belçika"da yılın futbolcusu seçilmişti.

ESKİ SEVGİLİSİNDEN DESTEK

Bu arada, Witsel"in kısa bir süre önce ayrıldığı sevgilisi Maud Croes, "Ben Witsel"i desteklemeye devam ediyorum. Ben desteklemezsem kim destekleyecek? Witsel"in çok iyi bir insan olduğunu söyleyebilirim. Öyle bir hareketi kasıtlı yapacağına inanmıyorum" dedi.