Hükümet Sözcüsü, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Libya'da yaşanan gelişmeleri değerlendirirken, ''Bu geçiş sürecinin başarıyla tamamlanması için Muammer Kaddafi'nin derhal adalete teslim olmasını bekliyoruz'' dedi.

Arınç, Bakanlar kurulu toplantısına yönelik açıklamalarda bulunurken, Libya'da yaşanan gelişmelere de değindi. Bunun bir yansıması olarak Türkiye'deki Libya Büyükelçiliği'ne Libya Geçiş Konseyi bayrağının çekildiğini anımsatan Başbakan Yardımcısı Arınç, şunları söyledi:

''Libya Ulusal Geçiş Konseyine bağlı birliklerin Trablus'ta kontrolü ele geçirmiş olması, Libya halkının haklı ve meşru taleplerinin gerçekleşmesi bakımından tarihi bir dönüm noktasına gelindiğini göstermektedir. Libya'daki Ulusal Geçiş Konseyi'ni Libya'nın meşru temsilcisi olarak tanımıştır Türkiye...

Trablus'un düşmesiyle Libya halkının özlemini çektiği özgürlük, adalet ve demokrasiye erişim doğrultusunda da yolun sonuna gelmiş olmasındanTürkiyebüyük bir memnuniyet duymaktadır. Bundan sonraki sürecin düzenli ve barışçı bir şekilde yürütülmesi ve anayasal demokrasinin tesisi ile taçlandırılmasını teminen gerekli adımların atılması kilit önem taşımaktadır. Türkiye Libya'daki siyasi değişim ve dönüşüm sürecinin her aşamasında ülkenin birlik ve beraberliğinin egemenlik ve bağımsızlığının, fiziki, siyasi ve kurumsal alt yapısının korunmasının atfettiği önemi vurgulamıştır.

Tüm bu hususlarda baştan beri özverili ve yapıcı tutum sergileyen başkan Mustafa Abdulcelil liderliğindeki Libya Ulusal Geçiş Konseyi'nin, geçiş sürecini başarıyla tamamlayacağından eminiz.

Türkiye, bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonra da konseyin Libya halkının meşru taleplerinin yerine getirilmesi yönünde atacağı adımlara tam destek vermeyi sürdürecektir. Türkiye, Uluslararası Temas Grubu Dönem Başkanı olarak uluslararası toplumun geçiş döneminde de Libya halkıyla birlikte gerekli tedbirleri alması için harekete geçmiştir. Bu geçiş sürecinin başarıyla tamamlanması için Muammer Kaddafi'nin derhal adalete teslim olmasını bekliyoruz.''