Bir Türk askeri uçağının Suriye tarafından düşürülmesi sonrası sınıra yapılan kuvvet sevkiyatına dikkat çekilirken Washington Post gazetesi, buna ilişkin haberinde üst düzey bir NATO yetkilisinin “Türkiye’nin savunması için planlarımız var. Mevcut, uzun bir süreden beri mevcut” sözlerini yansıttı.

Washington Post, Türkiye’nin sınıra kuvvet kaydırmasının, Suriye’nin Türk uçağını vurması ve NATO’nun gerekli olması halinde ittifak üyesi Türkiye’yi savunma taahhütlerine sadık kalacağını bildirmesinden birkaç gün sonra meydana geldiğine vurgu yaptı.

ABD gazetesi üst düzey bir NATO yetkilisinin, Türkiye’nin attığı adımlar konusunda NATO’yu bilgilendirdiğini belirtirken sevkiyatın, “Türklerin kendi önlemleri” olduğunu vurguladı. Habere şöyle devam edildi:

“İsminin açıklanmaması koşuyla bu hassas mesele konusunda konuşan yetkili, Türkiye’nin Brüksel’de yapılan bir NATO toplantısında ittifaktan belirli bir önlem talep etmediğini söyledi. Yetkili, ‘İstedikleri, topraklarının savunmasına gelince NATO’nun yanlarında olacağını garantiye almak. Türkiye’nin savunması için planlarımız var. Mevcut, uzun bir süreden beri mevcut’ dedi.”