22 Haziran’da gerçekleşen Türkiye Kalite Altyapısı Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Aydın Ticaret Borsası Gıda Laboratuarı Sertifikasını TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ve AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Tibor Varadi’dan aldı.
Sertifika törenine TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Tibor Varadi, Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri, LKA/YT Komitesi Üyeleri ve laboratuara sahip oda,borsa başkanları katıldı. Törene, Aydın’dan ise .Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, Genel Sekreter V. Çimen Mutlu, Kimyasal analiz Labaratuarı Bölüm Sorumlusu Burcu Keser ve Mikrobiyololi Analiz Labaratuarı Bölüm Mühendisi Fatma Koldaş
Sertifika törenine; Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, Genel Sekreter V. Çimen Mutlu, Kimyasal analiz Labaratuarı Bölüm Sorumlusu Burcu Keser ve Mikrobiyololi Analiz Labaratuarı Bölüm Mühendisi Fatma Koldaş katıldı.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu sertifika töreninde yaptığı konuşmada, “Borsalarımız özellikle son 10 yıldır, üreticiye ve tüccara daha iyi hizmet etmek ve ürünlerin kayıt altına girmesini sağlamak amacıyla, çok önemli yatırımlar yaptılar. Pek çok borsamız idari binalarını yenilediler. Depolama tesisi, kantar, hayvan pazar yeri ve laboratuar gibi yeni yatırımları gerçekleştirdiler. Ancak bu süreç içinde, ne yazık ki teknik personelin AB standartlarında eğitim görmesi konusunda, yeterli eğitim verilmemişti.İşte biz bu projeyle bu eksikliği gidermek üzere, ilk adımı atmış olduk. Bu proje ile Avrupa Birliğindeki bir laboratuar personeli hangi donanıma sahipse, artık bizim personelimiz de aynı kapasiteye ulaşmış olacak” dedi.
Hisarcıklıoğlu, “laboratuarların gelişmesinin temeli, bir dış gözlemci tarafından “yeterlilik testine” tabi tutulması ile olur. Bu proje ile akredite olmuş, kendi alanında söz sahibi olan Aydın, Sakarya, Konya ve Kumluca Ticaret Borsalarımızın laboratuarları, yeterlilik test sağlayıcısı olmuştur”diye konuştu.
Sertifika töreninin ardından konuşan Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı ise 4 ilden biri olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Aydın Ticaret Borsası olarak Gıda Laboratuvarları’nın araştırma yapmak isteyen herkese açık olduğunu belirten Bosnalı; “Aydın Ticaret Borsası olarak labborutav çalışmalarımız sürecek” dedi.