EGM koordinesinde aranan kişi ve araçların yakalanması, suçluların  caydırılması, huzur ve güven ortamının devamının sağlanması amacıyla 81 ilde eş  zamanlı olarak polis, jandarma ve sahil güvenlik birimlerince geniş çaplı  uygulama başlatıldı.

 

Uygulamaya asayiş, terörle mücadele, çevik kuvvet, kaçakçılık ve  organize suçlarla mücadele, özel harekat, trafik, uyuşturucuyla mücadele  birimleri, deniz ve hava unsurları ile Jandarma Genel ve Sahil Güvenlik  Komutanlığına bağlı 13 bin 348 ekipte görevli 71 bin 705 personel katıldı.
 
Denetimlerde, helikopter ile 374 dedektör polis köpeği de kullanıldı.
 
Uygulamalar canlı bağlantılarla anlık takip edildi
 
Şehir giriş ve çıkışları ile merkezlerinde önceden tespit edilen 6 bin  905 noktada, şüpheli kişi ve araçlar üzerinde arama, kimlik kontrolü ve plaka  sorgulaması yapıldı.
 
Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Servet Yılmaz, Sahil Güvenlik  Komutanlığı İstihbarat Başkanı Sahil Güvenlik Albay Cemal Rıza Kızıldağlı  uygulamaları EGM Koordinasyon Merkezi'nden canlı bağlantılarla anlık takip etti.
 
Toplantıda AntalyaAfyonkarahisar başta olmak üzere çeşitli illerde  oluşturulan uygulama noktalarında görevli personele canlı bağlanarak, son duruma  ilişkin bilgi de alındı.
 
Ayrıca Koordinasyon Merkezi'ndeki toplantıya, EGM'nin ilgili daire  başkanları da katıldı.