Üniversiteye yerleşme oranının yüksekliği, göz alıcı kampüsü ve teknik donanımıyla Türkiye’nin en prestijli okullarından Aka Koleji Türkiye’nin ilk özel öğretmen lisesini açarak Türk eğitim tarihinde yine bir ilke imza atıyor. 
 
Anadolu Öğretmen Liseleri öğrencilere, öğretmenlik mesleğini sevdirmek, öğretmenlik mesleğinin gerektirdiği bilgi, beceri, tutum ve davranışları kazandırmak, orta öğretim düzeyinde ortak bir genel kültür vermek, dünyadaki gelişme ve değişmeleri izleyebilecek düzeyde yabancı dil öğrenmelerini sağlamak gibi amaçlarla kurulmuş. 
 
Anadolu öğretmen liselerinin öğretim süresi 4 yıldır.
 
Öğretmen Liselerinden Mezun Olan Öğrenciler Daha Fazla Avantaja Sahip 
Anadolu öğretmen liseleri öğretmen yetiştiren yükseköğretim kurumlarına öğrenci hazırlayan, belirli bir seviyede yabancı dil öğreten kurumlar olmakla birlikte mezun olan öğrenciler istedikleri takdirde öğretmenlik dışındaki alan ve bölümleri de hiçbir kısıtlama olmadan rahatlıkla kazanabiliyorlar. 
 
Anadolu öğretmen lisesi mezunları, öğretmenlik bölümlerinde ek puan almakla birlikte tıp, mühendislik, hukuk vb. bölümlere rahatlıkla yerleşebiliyorlar; çünkü hiçbir puan kayıpları olmuyor. 
 
İlk 5 Tercihinden Birini Eğitim Fakültesi Yapan Öğrencilere Devlet Bursu
Özel Aka Lisesi Kampus Müdürü Türkel Çaylı’nın verdiği bilgiye göre İlk 5 tercihini Eğitim Fakültesi olarak yapan Anadolu Öğretmen Lisesi mezunu öğrencileri bu okulları kazanmaları durumunda devlet bursu ile üniversite okumaları mümkün.
 
Bu eğitim öğretim yılında açılan Özel Aka Öğretmen Lisesi’ne öğrenciler ve veliler yoğun ilgi gösteriyor. 
 
Öğretmen Liselerine Hangi Özelliklerde Öğrenciler Alınıyor? 
-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan
-İlköğretim okulu sekizinci sınıf öğrencisi olan
-İlköğretim okulunun altıncı, yedinci ve sekizinci sınıflarında sınıf tekrar etmemiş olan öğrenciler öğretmen liselerine kabul ediliyor.  
 
Geleceği Aka Koleji’nde Bugünden Yaşayın!
Özel Aka Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmenleri, Öğrenciye bilgi yüklemek yerine, onları bilgi kaynaklarına ulaşmanın yollarını ve bunları nasıl kullanacaklarını öğretmeyi amaç ediniyor. Böylelikle de sorgulayan, araştıran, düşünen ve eleştirebilen, dünyaya ve çevresine karşı farkındalık geliştirmiş dünya insanları yetiştirmeyi amaçlıyor.
 
Bilgisayar ve projeksiyonların yanı sıra, derslerde kullanılan akıllı tahtalar öğrencilerin derse katılımını arttırır. Ders içi sunumların daha etkin yapılmasını ve işlenen derslerin akıllı tahta üzerinden bilgisayara kaydını sağlar. Uygulama interaktif her ortamda öğrencinin bu bilgilere ulaşmasına olanak sağlar.
 
CPS Objektif Değerlendirme
Öğrencilerin ders içi etkileşimi, bireysel katılım ve rekabetini sağlayan İnteraktif Yanıtlama Sistemi olan CPS aracılığıyla öğrencilerin öğrenim seviyeleri değerlendirilir.
 
Aka Koleji; teknolojik açıdan da oldukça donanımlı bir okuldur. Güneş ve Uzay Gözlemevi bulunmaktadır. Öğrenciler ülkemizde çok az sayıda var olan ve oldukça güçlü bir teleskopa sahiptir. Aka Koleji öğrencileri burada gözlem yapabilmekte ve daha küçük yaşlarda bilimle tanışma şansına sahip olmaktadırlar. Ayrıca okul bahçesinde gerçek bir uçak bulunmaktadır. Öğrenciler havacılık hakkında bilgi sahibi olmakta ve mekanik konulara karşı merak uyandırmaktadır. Ayrıca Öğrenciler AKA KOLEJİ’nden mezun oldukları zaman” Havacılık  ‘’konusunda diğer öğrencilerden çok ilerde yetişmiş olacaklardır.
 
Yine okul bünyesinde buz pateni alanı var. Buz pateni çalışmaları sayesinde öğrencilerin psikomotor gelişimleri destekleniyor ve varsa yetenekleri ortaya çıkarılıyor. Eğlenceli bilim çalışmaları sayesinde neden –sonuç ilişkisi kurma, problem çözme, raporlama yapma, gözlem yapma vb. gibi becerileri geliştiriliyor. Bunun dışında hafta içerisinde öğrenciler beden eğitimi, yüzme, orff ve ritm çalışmaları, görsel sanatlar, bilgisayar, drama, halk oyunu, bale, satranç ve yabacı dil olarak da İngilizce çalışmalarına katılıyorlar.