Volkswagen Arena'da başlayan Türkiye Drone Yarış Ligi'nde yarışmacılar özel olarak hazırlanan pistte drone kullanmaktaki hünerlerini sergiledi. Yarışmacılar, cihazlarının üzerindeki kameradaki görüntüyü gözlüklerinden takip ederek engelleri ardı ardına aştı. Öte yandan yarışları izlemeye gelen drone meraklıları ise yarışları ilgiyle takip etti.

Drone Uçuş Kulübü Başkanı Tunç Namirvanlı, 2010 yılından itibaren dünyada büyük bir hızla drone'a olan ilginin arttığını ve yarışların gündeme geldiğini söyledi.

Namirvanlı, "Daha sonra Türkiye'de de droneların gelişmesiyle drone yarışları başladı. Biz Türkiye'deki ilk resmi kurum olarak hava sporları federasyonuyla beraber bir lig düzenledik. Bugün burada 3'ü yabancı toplamda 32 kişi yarışacak. Yarışlar gün boyu devam edecek." diye konuştu.

Namirvanlı, yarışların 5 etapta gerçekleşeceğini dile getirerek, "Sırasıyla İstanbul, Samsun, Antalya, İzmir ve tekrar İstanbul etabıyla Türkiye birincisi belli olacak. Türkiye birincisi Amerika'da düzenlenecek dünya şampiyonasında bizi temsil edecek." dedi.

Yarışlar akşama kadar devam edecek.