THE Coca-Cola Company Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Muhtar Kent, dünya ekonomisinde ekonomik güç ve zenginlik paylaşımında müthiş bir denge değişimi yaşanacağını belirterek, "Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin gibi ülkeler daha güç kazanacak. Aynı zamanda Endonezya, Türkiye, Vietnam, Meksika, Fas, Güney Afrika gibi hızla büyüyen ülkeler de dünyanın dengesini değiştirecek" dedi. Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi'nin düzenlediği konferansta konuşan Kent, Batı Avrupa ve Kuzey Amerika'nın yavaşladığını, Asya, Afrika, Avrasya ve Latin Amerika ekonomilerinin ilerlemesinin devam ettiğini söyledi.

CESUR LİDER YOK

Dünyada ekonomik krizden çok mali kriz olduğuna dikkat çeken Kent, dünyada bir liderlik krizi olduğunu söyledi. Kent, "Dünyada cesur liderliğin eksikliğini hissediyoruz" dedi. Kent, 3.5 yıl önce global olarak 550 bin kişiye iş sağlayan Coca Cola Company'de şu anda rakamın 770 bine çıktığını, 4 yıl gibi kısa bir dönemde dünya çapındaki istihdam düzeylerini yüzde 40 düzeyinde artırabildiklerini kaydetti.

ALTIN TAVSİYELER

Muhtar Kent, gençlere tavsiyelerde de bulundu. İşte Muhtar Kent'ten altın değerinde tavsiyeler:

Şirket sahibi gibi davranın ve nakde saygı gösterin. Girişimci olmanın temel unsuru bunlardır.

Kredi, borç almadan önce 2 defa düşünün. Büyük şirketlerde hiç kimse nakit para görmez.

Dünyada olanlar sizi hayal kırıklığına uğratmasın. Dünyada müthiş fırsatlar var. Mutlaka başkalarıyla ilişkilerinizi sıcak tutmaya çalışın. Yanlız yemek yemeyin. Beni geceleri uykusuz tutan şey kibir. Kibre kapılmamak çok önemli. Coca Cola'nın da önündeki bir numaralı tehdit bu bence...

takvim