29 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri"nde AK Parti"den Aydın Belediye Başkan aday adayı olan işadamı Yalçın Pekgüzel, bugün düzenlediği basın toplantısıyla Türkiye Değişim Hareketi İl Temsilciliği görevinin kendisine verildiğini duyurdu. Hareketin Aydın"daki örgütlenme ve partileşme sürecini onurla yürüteceğini ifade eden Pekgüzel"i, yakın arkadaşları ve hareketin ildeki ilk üyeleri toplantıda yalnız bırakmadı.
Türkiye Değişim Hareketine duyduğu güven ve inançla Türkiye"nin geleceğine hizmet etmek için bu görevi kabul ettiğini açıklayan Yalçın Pekgüzel, Mustafa Sarıgül"ün başkanlığında devam eden çalışmaların partileşme ve iktidar olma yolunda emin adımlarla devam ettiğini iddia etti. Karşıtlıkları derinleştiren bu günkü siyasi anlayışla Türkiye'nin yol almasının mümkün olmadığını belirten Pekgüzel, “Ekonomik ve sosyal sorunları öne çıkarmak, siyaseti demokratik hale getirmek, ulusal birlikten yana olan herkesi kucaklamak amacındayız. Emekten, barıştan, varlıktan, bereketten yanayız. Amacımız sevgiyi paylaşmaktır. Din, dil, ırk, mezhep, bölge ayrımı asla olmayacaktır. İnançlara saygılı olacağız, Atatürk'ü asla siyasete alet etmeyeceğiz. Bunların ortak değerler olduğunu bilerek, sürekli siyaset üstü olarak tutacağız. Bizim çizgimiz ülkemizin bağımsızlığını ve ulusal birliğimizi savunmaktır. Bayrağımıza, toprağımıza bağlı, ulusal birlikten yana herkese kapımız açık olacaktır. Her partinin tabanından oy alarak her kesimde var olacağız. Toplumun çözüm bekleyen bütün sorunlarının üzerine cesaretle gideceğiz. Halkın sevdiği, taktir ettiği, lider, halkla bütünleşmiş güçlü kadrolarla başarı gelecektir” dedi.
Türkiye Değişim Hareketi lideri Mustafa Sarıgül'ün söylemlerinin altına 81 ilin temsilcileri olarak imza attıklarını kaydeden Yalçın Pekgüzel, “Halkımızın beklediği değişimi gerçekleştirecek olan Türkiye Değişim Hareketi artık yollara düşmeye hazırdır. Hareketimiz artık hedefine doğru koşuyor. Bizim bir tek hedefimiz vardır. Siyasette asıl başarı, herkesi iş güç sahibi yapmaktır. Ekonomik programımızın temel hedefi işsizliği ortadan kaldırmak olacaktır. İşsizliği azaltmanın bir tek yolu vardır, yatırımı ve üretimi arttırmak” diye konuştu.
Türkiye Değişim Hareketi Aydın İl Temsilcisi olarak, il genelinde de hızla ve büyük bir hassasiyetle teşkilatları kurmaya devam edeceklerini ifade eden Yalçın Pakgüzel, şöyle konuştu: “Teşkilatlarımızdaki yöneticileri seçerken yıpranmamış, onun bunun adamı olmamış, temiz, dürüst ve halkın tam içinden kişilerin olmasına dikkat ediyoruz. Çalışmalarımızda şunu gördük ve memnun olduk. Halkımız Türkiye Değişim Hareketi'ni ve Genel Başkanımız Mustafa Sarıgül'ü yakından takip ediyor. Tabir yerinde ise halkımızın bu konuda bizden önde olduğunu diyebiliriz. Önümüzdeki birkaç ay içinde il genelinde tüm teşkilat ve organlarımızı kurmuş olacağız. Türkiye Değişim Hareketi "Yeni Yılda Yeni Parti" sloganıyla 2009 yılı sonlarında Ankara"da 100 bin kişinin katılacağı birliktelikle parti kuruluşunun dilekçesini İçişleri Bakanlığımıza vererek, partileşecektir. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızı ülkemizin tek umudu olan Türkiye Değişim Hareketi'nin içinde olmaya davet ediyoruz”