KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Kuşadası ilçesinde Uygulamalı Turizm Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda, ''Kuşadası'ndan Kıbrıs'a Gönül Bağı'' konulu bir konferans verdi.

MHP Kuşadası İlçe Başkanlığı, Kuşadası Ticaret, Esnaf ve Şoförler Odaları ile Rehberler Derneği tarafından düzenlenen konferansta Denktaş, KKTC ile ilgili bilgiler verdi. ''Kıbrıs davasının Türkiye'nin davası ve ulusal bir dava'' olduğunu belirten Denktaş, bu davanın dönüşü olmadığını dile getirdi.

Türkiye'nin Kıbrıs üzerinde hakkı olduğunu belirten Denktaş, şunları söyledi:

''Türk gençliği ve Türk halkı, Türkiye üzerinde oynanan oyunlara çok dikkat etmelidir. Türkiye, Kıbrıs'tan elini ayağını çekmesin. Bizim tek güvencemiz Türkiye. Kıbrıs'taki dava Türkiye'nin davasıdır. Bu bir milli davadır ve geri dönüşü olmayan bir yoldur. Türkiye'nin Kıbrıs üzerinde hakkı vardır ve anahtarı bizde değil Türkiye'dedir. Türkiye, Anadolu ve Atatürk deyince Kıbrıs ve dolayısıyla ayağa kalkan bir halk demektir.''

Türkiye'nin, Avrupa Birliği'ne üyeliğinde, Kıbrıs'ın bir engelmiş gibi gösterilmek istendiğini kaydeden Denktaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye'yi AB'ye tam üye yapmak istemiyorlar. Türkiye'ye tuzak hazırlıyorlar. Sevr haritasını yaymak, Türkiye'yi bölmek ve parçalamak istiyorlar. Stratejik açıdan İslam alemini kontrol etmek için Kıbrıs'ı isteyen Avrupa, Türkiye'ye diyor ki (üye olmak istiyorsan, Atatürk ilkeleri bize uymaz. Sen bu değerlerinden vazgeç) Bunun anlamı tek Türkiye yerine, parçalanmış küçük Türkiye'ler istiyorlar. Bu nedenledir ki, Sevr Anlaşması'nın haritaları birer birer ortalıkta gezdirilmeye başlandı. Bunun manası, (Türkiye'yi bölmek için terör örgütü PKK'ya ve diğer toprak talep edenlere biz, Sevr Antlaşması'nı unutmadık devam edin) demektir. Emperyalistler, Sevr Antlaşması'nı unutmadı, Lozan'ı hazmedemediler. Onun için Türk gençliği ve Türk halkı, Türkiye üzerinde oynanan oyunlara çok dikkat etmelidir.''

Rauf Denktaş'ın konuşması dinleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.
Kaynak: AA