Yapılan son değerlendirmelere göre; öğle saatlerinde Doğu Karadeniz'in doğusu (Trabzon, Rize, Artvin), Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu (Kars, Ardahan, Igdır, Ağrı, Erzurum'un kuzey ve doğu ilçeleri) ile Van çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyretmeye devam edecek.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR
YÜKSEK SICAKLIK UYARISI: Hava sıcaklığının; mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyretmeye devam etmesi beklendiğinden, sıcak havanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (güneş çarpması vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA: Az bulutlu ve açık, doğusu parçalı bulutlu geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, doğusunun iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Doğu Karadeniz parçalı bulutlu, doğusu (Trabzon, Rize, Artvin) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

DOĞU ANADOLU: Bölgenin kuzeydoğusu (Kars, Ardahan, Igdır, Ağrı, Erzurum'un kuzey ve doğu ilçeleri) ile Van çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer kesimleri az bulutlu ve açık geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek

Milliyet