Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Arap Birliği bünyesinde faaliyet gösteren Arap Turizm Teşkilatı Başkanı Bender bin Fehd Al Fuheyd ile görüştü. Bu görüşme, darbe girişimi sonrası Arabistan yönetiminin Türkiye ekonomisine güvendiğinin ve desteklediğinin göstergesi olarak ayrı bir önem taşıyor.

Toplantının ardından açıklama yapan Avcı, gelecek dönemde de karşılıklı çalışma grupları oluşturmayı planladıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Bu çalışma grupları bizlerin başkanlığında üç ayda bir ama kendi aralarında en az ayda bir kere toplanacak. Arap ülkeleri ile Türkiye arasındaki turizm ilişkilerinin daha da gelişmesi için alınması gereken bütün tedbirleri bu çalışma gruplarında oluşturacaklar. Toplantının pratik sonuçlarından biri de Arap ülkelerinden Türkiye'ye kruvaziyer seferlerinin başlatılması."

YATIRIM GARANTİ POLİÇESİ

Avcı, turistlerin hava alanından başlayarak kendilerini evde hissedecekleri bir altyapı hedeflediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Türkiye ve Arap ülkeleri arasında turizm münasebetleri tek yönlü değil. Türkiye'den de Arap ülkelerine rağbet var. İnşaallah, karşılıklı gidiş gelişlerimiz daha da artacak. Arap ülkeleriyle Türkiye olarak potansiyelimizi sonuna kadar kullandığımızı söyleyemeyiz. İmkanları yeteri kadar değerlendiremedik. İnşaallah, bundan sonra bunları daha da artırarak devam edeceğiz. Arap Turizm Örgütü'nün geliştirdiği yatırım garanti poliçesi çalışmasını, İnşaallah en kısa zamanda sonuçlandıracağız. Karşılıklı yatırımcılarımızın yatırım güvenliğini sağlayacak altyapı oluşturulmuş olacak."

'TÜRK HALKINI KUTLUYORUM'

Arap Turizm Teşkilatı Başkanı Fuheyd ise görüşmede Arap turistlere sunulacak imkanlar üzerine fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Fuheyd, Türkiye'de yatırım yapacak Arap yatırımcılara sunulacak kolaylıklar hakkında da değerlendirmelerde bulunduklarını dile getirerek, şu bilgileri verdi:

"Bugün itibarıyla Türkiye'deki Arap turist sayısı 3 milyon. 2 milyon 700 bin Türk turist de Arap ülkelerini gezmiş durumda. Karşılıklı gemilerle turizm üzerinde durmaktayız. Toplantıda ortak projeler üzerinde durduk. Bundan sonra da birçok buluşma yapacağız. Ortak bir çalışma grubu oluşturulması için hemfikir olduk. Bu vesileyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da kutluyorum. Türk yönetimini ve halkını kutluyorum. Hamdolsun güvenlik ve istikrar sağlanmış durumda. Elde edilen başarı ile olaylar olması gereken durumuna geldi. Türkiye, kalkınmış bir İslam ülkesidir."