Ordu'da, 21 ülkeden sporcuların katılımıyla gerçekleştirilen Avrupa Yıldız ve Genç Kızlar Boks Şampiyonası sona erdi.

Durugöl Spor Salonu'nda düzenlenen ve 200'e yakın sporcunun katıldığı organizasyonun son gününde, sabah ve akşam seansında müsabakalar yapıldı.

Sabah seansında mücadele eden Yıldız Kız Milli Takımı'ndan 46 kiloda Hatice Akbaş, İngiliz rakibi Simran Kaur'u 3-0, 48 kiloda Beyza Saraçoğlu, Rus rakibi Liubov Sharapova'yı 2-1, Ayten Çumentor ise 52 kiloda Bulgar rakibi Goryana Stoeva'yı 3-0 yenerek Avrupa şampiyonu oldu.

50 kiloda Kardelen Çinkaya ise finalde karılaştığı Rus rakibi Snezhana Ershova'ya 2-1 yenilerek gümüş madalyada kaldı.

Akşam seansında genç kızlarda 60 kiloda ringe çıkan Urguya Us, Rusya'dan Liudmila Vorontsova'yı 3-0, 64 kiloda Çağla Aluç ise aynı ülkeden Ekatarina Dynnik'yi 2-0 mağlup ederek altın madalyayı boynuna taktı.

Öte yandan Türkiye, 6 altın, 2 gümüş ve 9 bronz olmak üzere, toplam 17 madalyayla şampiyonayı takım halinde ikinci olarak tamamladı. Rusya, toplam 20 madalyayla ilk sırada yer aldı.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, şampiyonanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordu'da Türk boksu için çok önemli başarılar kazandıklarını belirterek, "Burada madalya alan, ringe çıkan tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Başarı konusunda hem sayın Cumhurbaşkanımıza hem de Gençlik ve Spor Bakanımıza sözümüz var. Bu sözümüzü yerine getirebilmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Şampiyonanın son gün maçlarını izleyen Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu da madalya kazanan sporcular ve antrenörlerini tebrik etti.