Yeni Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Türkiş, '''Halk çaresizlik içerisindeyken, CHP solu birleştirici uygulamalardan uzak kalmıştır'' dedi.
Türkiş, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden Selime Dinç Göven ve Umurlu'daki tren kazasında hayatlarını kaybeden 4 kişi için başsağlığı diledi.
Türkiye'nin hak etmediği kadar kötü yönetildiğini öne süren Türkiş, dış siyasette teslimiyetçi bir politika izlendiğini belertti.
Yolsuzluk, vurgun ve talanın her gün yaşadığımız olgular halinde gözler önünde olduğunu ve kangren haline geldiğini ifade eden Türkiş, şöyle konuştu:
''Halk çaresizlik içerisindeyken, CHP solu birleştirici uygulamalardan uzak kalmıştır. Halkın sesi olmuş, milyonları Cumhuriyet mitinglerinde meydanlara toplamış Yeni Parti Genel Başkanı Tuncay Özkan gibi liderlerin susturulması, suç ispatı olmadığı halde cezaevlerinde tutulan yazarlar, ülkesi için canını ortaya koymuş askerlerin dahi sindirilmesi karşısında ana muhalefet CHP sessiz kalmıştır. BDP ile anlaşmaya çalışırken varoşların, işçinin, emekçinin, devrimcilerin dışlanması, Atatürk devrim ve ilkeleri yerine çarşafa sarılması ile halk için umut olmaktan uzaklaşmışlardır.''
Türkiş, 2011 yılında yapılacak genel seçimlerde halkın kendi iktidarını oluşturacağını kaydetti.