Turkcell, Türkiye"de mobil internet kullanımını artırmak için Huawei işbirliğiyle kendi markasını taşıyan akıllı telefonu piyasaya sundu.

Turkcell T10, kontratlı alanlar için ayda 29 TL"ye kontratsız alanlar için 232 dolar (327 TL) fiyatla satışa sunuluyor.

Telefonun tanıtımı için düzenlenen toplantıda konuşan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, T10"la mobil internette fırsat eşitliğini sağlamayı hedeflediklerini belirterek, “Akıllı telefonlar bilgiye erişimde fırsat eşitliğinde önemli rol oynuyor. İki gün içinde Turkcell İletişim Merkezleri"nden satın alınabilecek. Cihaz, 500 Megabayt mobil internet ve 60 saatlik Mobil TV paketiyle aylık 29 TL"lik fiyata ve 24 aylık kontratla satılacak” dedi.

Mühendisleri geliştirdi

Cihazı Çinli Huawei"nin ürettiğini ama Turkcell mühendislerinin ve iş ortaklarının geliştirdiği uygulamalarla özelleştirildiğini aktaran Sevilengül, “Araştırmayla müşterilerin akıllı telefondan beklentilerinin tespit ettik.İnternete kolay erişim, e-postaların cep telefonuna anında düşmesi, trafik ve hava durumunu görebilmek ve sosyal ağlara kolay erişimi istiyorlar. 100 kişi bir yıllık çalışma sonunda bu ihtiyçalara cevap veren Turkcell T10"u geliştirdi” diye konuştu.