Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Lale Saral Develioğlu, geçen yıl gnçtrkcll'nin sinema, alışveriş ve yiyecek kampanyaları ile İşTcell'in ulaşım ve alışverişte sağladığı faydaların 75 ilde, 3 bin 271 noktada 120 milyon TL'ye ulaştığını bildirdi.

Turkcell'in, marka işbirlikleriyle ekonomiye getirdiği canlılığa ve müşterilerine sağladığı faydalara ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Develioğlu, 2008'in zor bir yıl olduğunu belirterek, tüketici güven endeksinde düşüş ve harcama korkusunda artış olduğunu söyledi.

Develioğlu, müşterilerine ''en geniş'' kapsama alanında, ''en kaliteli'' ve uygun fiyatlarla iletişim imkanı sunduklarını ifade ederek, gnçtrkcll ve işTcell marka işbirlikleri ile 6 milyon Turkcell müşterisine sağladıkları faydaları anlattı.

Develioğlu, gnçtrkcll'nin sinema, alışveriş ve yiyecek kampanyaları ile İşTcell'in ulaşım ve alışverişte sağladığı faydaların, 75 ilde, 3 bin 271 noktada toplam 120 milyon TL'ye ulaştığını bildirdi.

Turkcell'in, son bir yıl içinde 15 milyon üyesiyle Türkiye'nin ''en büyük'' gençlik kulübü gnçtrkcll'le gençlerin sevdiği ve en çok kullandığı markalarla işbirliği yaparak yaygın ve uzun süreli marka faydaları sunduğunu belirten Develioğlu, gnçtrkcll sinema kampanyasının 2008'de yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Kampanya dahilinde 2008 yılında 2 milyon 250 bin biletin gnçtrkcll üyelerine ücretsiz verildiğini, 4,5 milyondan fazla kez sinemaya gidildiğini ve bir yılda kampanyadan bir milyondan fazla farklı kişinin yararlandığını anlatan Develioğlu, 51 ilde, 186 sinemada yaklaşık 18 milyon TL fayda sağlandığını kaydetti.

Develioğlu, McDonald's kampanyasıyla 21 ilde, 110 noktada bir yılda 6,4 milyon ücretsiz menü verildiğini, şu ana kadar kampanyadan 1 milyon 380 bin kişinin yararlandığını, sağlanan toplam faydanın 45 milyon 640 bin TL olduğunu bildirdi.

Develioğlu, gençtrkcll giyim kampanyası kapsamında 13 marka ile işbirliği yapıldığını, Aldo, Accessorize, Koton, Mavi Jeans, Collezione, Mudo, Collin's, Polo Garage, Hotiç, Lescon, Steve Madden, So Chic ve Seven Hill mağazalarında 26 milyon TL'lik fayda sağlandığını, bir milyon adet indirimli alışveriş yapıldığını belirtti.



İŞTCELL'İN SAĞLADIĞI FAYDALAR

Lale Saral Develioğlu, Turkcell'in İşTcell'de bireysel ve kurumsal müşterilerinin iş hayatını kolaylaştıran markalarla 20 milyon TL'lik fayda sunduğunu ifade ederek, 6 ayda 350 milyon uçuş mili, 8,5 milyon kontör, 1,4 milyon dakika verdiklerini ve 19 milyon 610 bin TL fayda sağladıklarını kaydetti.

İşTcell Shell kampanyası kapsamında 73 ilde bin 100 istasyonda yaklaşık 9,5 milyon TL fayda sağlandığını belirten Develioğlu, İşTcell'li şirketlere Aras Kargo'da yüzde 25, Avis ile ortak düzenledikleri kampanyada da İşTcell'lilere araç kiralamalarında yüzde 30 indirim fırsatı sunduklarını anlattı.

Praktiker'den her 100 TL'ye 10 TL hediye çeki sunulduğunu ve İşTcell'lilere finans ve para piyasalarını takip edebildikleri Matriks Mobile Professional'dan 3 aylık abonelik hediye ettiklerini hatırlatan Develioğlu, Boyner'de Turkcell'lilere ek yüzde 15 indirim sağlandığını kaydetti.

Develioğlu, 120 milyon TL'lik desteğin yüzde 31'inin sinema, yüzde 15'inin yiyecek, yüzde 38'inin alışveriş ve yüzde 16'sının iş hayatından oluştuğunu ifade ederek, ''2009'da da bu tip işbirlikleri, markalar ile işbirliklerimiz devam edecek. Müşterilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz'' dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Develioğlu, Turkcell'deki konuşma sürelerine ilişkin olarak, ''Konuşma sürelerimizi en çok yaptığımız kampanyalar etkiliyor. Kampanyaların olumlu etkilerini görüyoruz. Mevsimsellik de önemli. Bayram, yılbaşı ve kandillerde artıyor'' diye konuştu.



''UYGUN GÖRDÜĞÜMÜZ ÜLKELERDE ÇAĞRI MERKEZİ İŞİNİ DEVAM ETTİRECEĞİZ''

Turkcell Kurumsal İlişkiler ve İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler de Turkcell'in 2008 yılında altyapıya 600 milyon dolar yatırım yaptığını, bugüne kadar sadece Türkiye'de yaptıkları altyapı yatırımının ise 7,8 milyar dolar olduğunu ve 50 bin kişiye istihdam sağlandığını kaydetti.

Öztürkler, 8 ülkede 60 milyon aboneye hizmet verdiklerini ifade ederek, Ukrayna Call Center'ın 1 Aralık'ta 350 çalışanla operasyona başladığını, uygun gördükleri ülkelerde çağrı merkezi işini devam ettireceklerini söyledi.

Turkcell Teknoloji Ar-Ge Merkezi'nde ciddi istihdam yarattıklarını belirten Öztürkler, ''Yerli iş gücüyle teknoloji üretiyoruz, tersine beyin göçünü özendiriyoruz. 2009'da mühendis sayısı 400'e yaklaşacak. 2008'de Türkiye ve yurt dışına ihraç ettiğimiz 48 milyon TL'lik teknoloji satışını 2009'da yüzde 64 artırmayı hedefliyoruz'' diye konuştu.

Öztürkler, 2009'da da hız kesmeden yatırım yapmaya ve istihdam sağlamaya devam edeceklerini kaydederek, ''Önümüzdeki yıl istihdam yaratmaya devam edecek örnek şirketlerden birisiyiz'' dedi.



''3G HİZMETİNE HAZİRAN, TEMMUZ GİBİ BAŞLIYOR OLACAĞIZ''

3G konusuna değinerek, A tipi lisansı 28 Kasım'da 860 milyon TL'ye aldıklarını anımsatan Öztürkler, yasal sürecin devam ettiğini, imtiyaz sözleşmesinin imzalanması sonrasında altyapı kurulumlarının başlayacağını, 2009'da Haziran-Temmuz gibi 3G hizmetine başlıyor olacakları söyledi.



''TURKCELL'DE GELEN ABONE GİDEN ABONEDEN DAHA ÇOK''

Koray Öztürkler, Mobil Numara Taşınabilirliği'ne ilişkin olarak da, Türkiye'de taşınan numara sayısının toplam hat sayısı içindeki payının yüzde 1,1 olduğunu belirterek, ''Yaklaşık 700 bin hat taşınmış. Turkcell'de gelen abone giden aboneden daha çok. Dünyadaki ortalama yüzde 10. Türkiye'de yüzde 10'un altında olmasını bekliyoruz'' diye konuştu.

Sosyal sorumluluk projeleriyle 185 bin gence destek verdiklerini ifade eden Öztürkler, 2008'de 22 ulusal ve uluslararası ödül aldıklarını da bildirdi.

Öztürkler, soruları yanıtlarken de, konuşma sürelerinde yılın 4. dönemlerinin mevsimsellikten en çok etkilenen dönemler olduğunu vurgulayarak, ''Bu dönemde (2008'in 4. dönemi) özellikle kampanyalardan dolayı dakika kullanım miktarında düşüş görmeyebiliriz'' dedi.

Diyarbakır'daki çağrı merkezini 250 kişiyle başlattıklarını, 2008 sonunda 400-450 kişiye çıktıklarını ve bu yılın sonuna doğru bin kişiye ulaşacaklarını bildiren Öztürkler, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) yönlendirmesiyle 3G mühendisi konusunda da birtakım yükümlülükler bulunduğunu söyledi.

Öztürkler, 3G altyapısının kurulmasına ilişkin bir soru üzerine de, ''Ericsson ve Huawei mevcut servis sağlayıcılarımız. Şu anda onların da dahil olduğu bir değerlendirme sürecini yaşıyoruz'' dedi.

Gnçtrkcll'le ulaşılan sonuçlara göre, geçen sezon en çok Recep İvedik'i izleyen gnctrkcll'liler, bu sezon Issız Adam'ı tercih etti. Bolu, nüfusa oranla kampanyaya en yüksek katılım yaşanan il oldu.

Gnçtrkcll'liler en çok cumartesi günleri bedava menü aldı, en çok uğradıkları restoran Ankara Kızılay'daki McDonald's oldu ve en çok BigMac menüyü tercih etti.

Yüzde 61'i kadın olan giyim kampanyası katılımcıları ise en çok cumartesi günü alışveriş yaptı. Kampanyaya en çok katılım ise İstanbul'dan oldu.


HABERTÜRK